Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Faaliyetleri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yeni şubesi Kayseri Mahallesi'ndeki tarihi konakta hizmete açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yeni şubesi Kayseri Mahallesi'ndeki tarihi konakta hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, açılışa 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, bürokratlar ve sanat camiası katıldı.

Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, konservatuvarın yeni kurs merkezi ile tarihi ve sanatı bir araya getirdiklerini belirtti.

Medeniyetlerin iki şekilde ayakta kalacağına dikkati çeken Çelik, "Medeniyetler, eserlerini muhafaza ederek ve yeni eserler ortaya koyarak ayakta kalır. Geçmişi geleceğe taşımanın da iki yolu var, tarihimize sahip çıkmak ve sanatı geliştirmek. Medeniyetlerin ayakta kalmasını sağlayan ve geçmişi geleceğe taşıyan iki unsuru da kapsayan bir hizmetin açılışı için burada toplanmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için 2 bin 257 kişinin konservatuvara kayıt yaptırdığını bildirdi.

Tarihi konaktaki odalara Aşık Veysel, Hacı Arif Bey, Neşet Ertaş, Ahmet Gazi Ayhan gibi Türk müziğinin temel taşları olmuş sanatçıların isimleri verildi.

Aile semineri

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK tarafından başlatılan aile eğitim seminerlerinin ilkinde "Eşimi Anlamak İstiyorum" konusu ele alındı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehir Tiyatrosu'ndaki seminere konuşmacı olarak Evlilik ve Aile Uzmanı Saliha Erdim katıldı.

Semineri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in eşi İkbal Çelik de izledi.

Mahalle sayısı azalıyor

Büyükşehir Belediyesi ile Melikgazi Belediyesi arasında Melikgazi'deki mahalle sayısının azaltılması için istişare toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapılan çalışmanın bürokrasiyi azaltacağını ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayacağını belirtti.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise ilçede bulunan 81 mahallenin fiziki ve coğrafi yapısını ele alarak, 2019 seçimlerine esas olmasını düşündükleri bir çalışma hazırladıklarını kaydetti.

Gerek isim benzerlikleri gerekse nüfus yapısını değerlendirerek mahalle sayısını 50 civarına düşüreceklerini anlatan Büyükkılıç, "Amacımız hizmeti daha kısa sürede ulaştırmak, bürokrasiyi en aza indirmek ve isim benzerliğini gidermek suretiyle kargaşaya son vermek. Melikgazi bölgesindeki insanlarımız bu düzenlememizi anlayışla karşılayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çelik Melikgazi AK Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title