Haberler

Kayseri Baro Başkanı Berkin Elvan'ın Hukukunu da Kirlettiler

Kayseri Baro Başkanı: Berkin Elvan'ın hukukunu da kirlettiler

Zafer BARIŞ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Barosu Başkanı Fevzi Konaç dün Çağlayan Adliyesinde savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınadıklarını söyledi.

Baro Başkanı Konaç, Çağlayan Adliyesi'ndeki olayla ilgili Kayseri Adalet Sarayı'ndaki salonda açıklama yaptı. Açıklamaya, avukatlar cübbelerini giyerek katıldı. Konaç, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Teröristlerin Berkin Elvan'ın ölümüne sebep olanların yargılanması ve hesap sorulması adına giriştikleri eylemde, onun hukukunu koruyoruz derken, işledikleri cinayetle Berkin Elvan'ın hukukunu da kirlettiklerini söylememiz gerekir" dedi.

AVUKAT KIYAFETİ ÜZERİNE YAPILAN DEĞERLENDİRMELER

Hukukta suçun şahsiliği kuralının bulunduğunu vurgulayan Konaç, "Yaşanan olaydan sonra sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımızın açıklamaları da bizleri cinayetin yanında ayrıca üzmüştür. Bu olayda Savcımızı katleden teröristlerin kimliği, inancı, mesleği ne olursa olsun, kanun önünde elbette hesap vermelidir. Teröristlerin avukat kıyafetiyle adliyeye girmeleri rivayeti üzerinden yapılan değerlendirmelerde, tüm avukatlarımızın üzerinde bir soru işareti bırakacak şekilde yapılan açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

RİZELİ ÖRNEĞİNİ VERDİ

Avukatların suçtan, kusurdan, hatadan, cinayet işlemekten korunmuş ve münezzeh olduğu iddiasında olmadıklarını ifade eden Konaç, şöyle devam etti:

"Suçu olan bedel öder, bunda zerre kadar tereddütümüz yoktur. Ama birkaç teröristin kabul edilemez eyleminin neticesinde, yapılacak ilk iş tüm savunma mensuplarını hedef tahtasına oturtmak değildir, olmamalıdır. Ancak henüz tam somutlaşmayan bir olayın ardından, sıcağı sıcağına yapılan açıklamalarda, adeta toplumun önüne binlerce avukatı atarak, örselenmemize sebep olacak bir tavır, yetki kullanan hiç bir idarecimize yakışmaz ve yakışmamıştır. Bir kişinin kusurunun faturası topluluğumuzun ve mesleğimizin tümüne kesilemez."

Rizeli örneğini soran gazetecilere Konaç, "Orada kastettiğim, herhangi bir Rizeli. Ancak, Cumhurbaşkanımızın memleketi olduğu için dikkat çekmesi için o örneği verdim" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berkin Elvan Fevzi Konaç Kayseri Politika Güncel Haberler

title