Haberler

Kayseri Bakan Özhaseki: Yeni Sistemle Iki Başlılığı Ortadan Kaldırmak Istiyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, mecliste anayasa değişikliğini yapacak çoğunluğu yakalasalar bile, bu konuyu millete götürmek niyetinde olduklarını belirterek, "Bu yeni sistemle birlikte biz ülkemizdeki iki başlılığın ortadan kalkmasını istiyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, mecliste anayasa değişikliğini yapacak çoğunluğu yakalasalar bile, bu konuyu millete götürmek niyetinde olduklarını belirterek, "Bu yeni sistemle birlikte biz ülkemizdeki iki başlılığın ortadan kalkmasını istiyoruz" dedi.Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti. Özhaseki, Valilik girişinde gazetecilere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kayseri'de hızlı tren projesi gibi ulaşımla ilgili bazı konuların gündeme geldiğini Ulaştırma Bakanı'nın bu konularda halkı rahatlatacak açıklamalar yapmasının yararlı olacağına inandığını söyledi. Özhaseki, "Bugün yine 3 tane şehidimiz var. Allah'tan rahmet diliyorum. Çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği bilgileri var. Çatışma ortamının yaşandığı bölgenin arkasında Kuzey Irak var. Teröristler, yıllarca oradaki şehirlerimize hendek ve çukur kazdılar. Çok şükür oraları temizledik, şehirlerimizi temizledik. Şimdi dağlardaki mağaralarını, sığındıkları yerleri başlarına yıkıyoruz. Teröristlerin, zaman zaman ses getirici eylemler yaptıkları da ortada. Güvenlik güçlerimiz eskiye göre çok başarılı bir şekilde bu eylemleri önlemeye çalışıyorlar. Bizim bu kararlılığımız, terör örgütünü bitirecektir" diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, terörün yaşandığı bölgelerdeki belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili olarak da, "Teröristlerin lojistik üssü gibi çalışan belediyelerdeki temizlikler de sürüyor. Teröriste her türlü desteği veren, para ve malzeme veren belediyelere kayyum atanmasına devam ediyor. Eskiden terör örgütünün emrine verilen kaynaklar, şimdi vatandaşın hizmetine veriliyor. Bazı yerleşim yerlerinin altyapısı baştan aşağı yenileniyor. Oralarda vatandaşların huzur içinde yaşaması için gayret gösteriyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın memnuniyet oranları hayli yüksek" ifadelerini kullandı.

"YÖNETİMDE ÇİFT BAŞLILIK VARDI"

Bakan Özhaseki, anayasa değişikliği konusunda da şunları kaydettiB

"Özellikle 80 ihtilalinden sonra yapılan anayasa, tüm siyasilerin diline pelesenk olmuştu. Anayasa değişikliğini her seçimde gündeme getireceksiniz, her fırsatta anayasanın değişikliğinden dem vuracaksınız, ama sonra masaya oturulma zamanında, kırmızı çizgilerle başlayıp ama'larla devam eden bahaneler sıralayacaksın. Bunun böyle olmayacağını söyledik. Bu arada MHP'den bir teklif geldi ve bu teklif çerçevesinde görüşmeler devam etti. Oluşan taslak, meclise gelecek ve mecliste görüşülecek. Mecliste değişiklik çoğunluğunu yakalasak bile bunu vatandaşa götürmeyi düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı mı başkanlık mı tartışmaları aşıldı. Burada önemli olan belki de şuydu, bu yeni sistemle birlikte iki başlılığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Önceden iki başlılık mı vardı' Evet, iki başlılık vardı. O çekişmeleri kimse unuttu mu? Hayır unutmadı. Çekişmeler o kadardı ki, bir başbakan, yurtdışına giden Cumhurbaşkanının yanında hiçbir bakanın gitmesini istemiyordu. Böyle bir şey olabilir mi? Bu çekişmelerin devam etmesini istemek, koalisyondan medet ummak hiç de ülke menfaatine değildir. Bu coğrafyada eğer güçlü olmazsanız, güçlü olup dostlara gün, düşmanlara korku vermezseniz, bu topraklarda yaşayamazsınız.??

BAŞBAKAN DA PAZAR GÜNÜ KAYSERİ'DE

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri Valiliğinde yaptığı açıklamada, Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım'ında Kayseri'ye gelerek toplu açılış töreni yaparak 15 Temmuz darbesi sonrası Kayserililerin gösterdiği gayret ve 220 bin kişilik demokrasi nöbetinin finalini teşekkür edeceğini söyledi. Özhaseki Pazar günü saat 15.00'te Cumhuriyet Meydanında yapılacak toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra kendi adını taşıyan müzenin açılışına katılacak olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve çok sayıda Bakan hazır bulunacak.

Bakan Mehmet Özhaseki, 'Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız darbe girişimi sonrası Kayserililerin gösterdiği dirayet, gayret ve destek için özellikle İstanbul'u saymazsak 220 bin kişiyle demokrasi nöbetinde final yapan Kayserili hemşerilerimize teşekkür edecek. Başbakanımızda bu buluşmada hazır bulunacak. Kayseri halkını soğuk hava olacağı için tedbirli giyinerek Cumhuriyet Meydanına gelmeklerini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Süleyman Kamçı Kayseri Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title