Haberler

Kayseri Avrupa, Asya ve Afrika?daki Cn 235 Nakliye Uçakları Kayseri'de Bakımdan Geçecek

(ÖZEL) Avrupa, Asya ve Afrika'daki Cn 235 nakliye uçakları Kayseri'de bakımdan geçecekTÜRK Hava Kuvvetlerinin envanterinde de bulunan İspanyol yapımı Casa Cn235 hafif nakliye uçaklarından sonra Asya, Avrupa ve Afrika kıtasındaki aynı tür uçakların fabrika seviyesi bakımları Aırbus firmasının da katkısıyla yılbaşından itibaren Kayseri'de yapılacak.

(ÖZEL) Avrupa, Asya ve Afrika'daki Cn 235 nakliye uçakları Kayseri'de bakımdan geçecek

TÜRK Hava Kuvvetlerinin envanterinde de bulunan İspanyol yapımı Casa Cn235 hafif nakliye uçaklarından sonra Asya, Avrupa ve Afrika kıtasındaki aynı tür uçakların fabrika seviyesi bakımları Aırbus firmasının da katkısıyla yılbaşından itibaren Kayseri'de yapılacak.

Airbus Defence and Space'nin 5 ay önce Türk Hava Kuvvetleri'ni CN-235 uçaklarının bölgesel bakım merkezi olarak yetkilendirdi. Airbus Defence and Space, geçtiğimiz yıl yapılan detaylı sertifikasyon sürecinin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nin Kayseri'deki 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi'ni 'CN235 uçakları için Bölgesel Destek Merkeziö olarak yetkilendirdi.

Türkiye ; toplam 59 uçak ile dünyadaki en büyük CN235 filosuna sahip ülke olarak, 20 yıldır uçakların bakım, onarım, revizyon ve modernizasyonu konusunda engin bir tecrübe ve kabiliyet kazanmıştı. Anlaşma ile Türk Hava Kuvvetleri, Deniz ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları envanterindeki uçaklarda kazanılmış bu kabiliyetler, yalnız Türkiye'de değil, bölgede kullanılan diğer uçaklara da destek vermek amacıyla kullanılacak. Yılbaşından itibaren muhtemelen Fas'dan ilk CN-235 uçağı Kayseri'ye getirilerek projenin uygulama süreci başlatılacak. Savunma Sanayi Müsteşarlıağı ve Erciyes Üniversitesi Erciyes Teknopark tarafından Kayseri'de dün başlayan ve yarın sona erecek "Aerox -2016" Uluslar arası havacılık ve uzay teknolojileri etkinliğine katılan Airbus Türkiye Ofisi direktörlerinden Bahadır Gültekin, ??Biliyorsunuz Kayseri, Türkiye'nin havacılık tarihindeki en eski, en öncü illerinden biridir. Türkiye'de ilk uçakların yapıldığı yerler burası. Hava Kuvvetleri'nin burada çok değerli tesisleri, çok büyük kabiliyetleri var. Gerek 2. Hava İkmal Merkez Komutanlığı, gerekse 12. Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı, nakliye, ulaştırma uçaklarının bakım ve onarımı ile fabrika seviyesi bakımlarının bakımı ile ilgili engin bir tecrübeye sahip. Biz, Airbus olarak Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığıyla beraber işbirliği içerisinde yaklaşık 1,5 yıldır çok yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bu yaptığı çalışmaların sonunda 2. Hava İkmal ve Bakım Merkez Komutanlığı'nın sertifikasyonunu tamamladık. Havacılıkta bir faaliyetin yürütülebilmesi için sertifikasyon sürecini tamamlamanız gerekir. Hava Kuvvetlerinde 59 adet CN 235 uçağı var ve 30 yıldır bu faaliyeti yürütüyorlar. Bu tecrübeyi, Airbus'un diğer ülkelerdeki uçaklarında da kullanılması için bir şans olarak görüyoruz. Hava Kuvvetlerimiz bu konuda bize gerekli desteği verdi, kendi kabiliyetlerini bizimle paylaşmak üzere çok iyi bir işbirliği içerisinde bulunuyorlar. Umarım yıl sonuna kadar yabancı dost ve müttefik bir ülkenin uçağı ilk defa kanatlarını buraya indirecek ve hep birlikte Airbus ve Hava Kuvvetleri mühendislik kabiliyetleri birleşerek bu faaliyet yürüyecek. ??dedi

Airbus Türkiye Ofisi direktörlerinden Bahadır Gültekin, yılbaşından itibaren Kayseri'ye bakım için gelecek CN 235 uçaklarından ilkinin büyük olasılıkla Fas'dan geleceğini, yılda 8'e yakın uçağın burada elden geçirileceğinedikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü :

??Biliyorsunuz bu endüstriyel bir iş. Bunun arkasında Kayseri'nin sahip olduğu endüstri kabiliyeti, iş payı alacaktır. Dolayısıyla bu hep birlikte iş yapma projesi, Kayseri'yle, Hava Kuvvetleriyle birlikte yapma projesidir. Umarım amacımıza hep birlikte ulaşacağız. Hava Kuvvetlerinin kendi 50 uçağı, Deniz Kuvvetlerinin 6 ve Sahil Güvenliğin 3 uçağının bakımı zaten Kayseri'de yapılıyor. Yani 59 uçaklık bir kabiliyet var. Bunun arkasında kalan ilave kabiliyet olarak da yılda 3-8 uçağı buraya getirmeyi planlıyoruz. Eğer, işler yolunda gider, hep birlikte mutlu, motivasyon içerisinde çalışırsak, bu kabiliyetin 2 katına, 3 katına çıkacağına inanıyorum. Türkiye'yi merkez kabul ederseniz, çevresindeki Avrupa ve Asya dahil bütün ülkeleri Kuzey Afrika ve Kazakistan'ı içine alan bütün bölgeyi kapsıyor. Ama, havacılıkta şöyle bir konu vardır; eğer siz iyi iş yaparsanız, kaliteli ve fiyatı uygun iş yaparsanız, sertifikalı iş yaparsanız, Türkiye bu konuda çok şanslı, çünkü işçilik saat ücretleri çok uygun. Bu çalışmamızın Latin Amerika ülkelerine kadar uzanacağına inanıyorum. ??

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title