Haberler

Kayseri Altın Çınar Film Festivali'ne Tarihi Konakta Tanıtım

Valilik öncülüğünde Talas Belediyesi ve Yücel Çakmaklı Film Atölyesi işbirliğinde düzenlenen, 3'üncü Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nin tanıtım programına katılan Vali Orhan Düzgün, 'Filistin' temalı festivalde kısa film, belgesel ve animasyon alanında onlarca eserin, halka ücretsiz olarak sunulacağını söyledi.

Valilik öncülüğünde Talas Belediyesi ve Yücel Çakmaklı Film Atölyesi işbirliğinde düzenlenen, 3'üncü Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nin tanıtım programına katılan Vali Orhan Düzgün, ' Filistin' temalı festivalde kısa film, belgesel ve animasyon alanında onlarca eserin, halka ücretsiz olarak sunulacağını söyledi.

Yaman Dede Konağı'nda düzenlenen programa, Vali Düzgün'ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yücel Çakmaklı Film Atölyesi Kurucusu ve Festival Organizatörü Kerim Abanoz ile film yapımcıları, jüri üyeleri ve davetliler katıldı. 5-6 Mayıs'ta gerçekleştirilecek festivalin temasının ' Filistin' olduğunu ve kısa film, belgesel ile animasyon dallarında yarışmalar düzenlendiğini ve ilginin kendilerini sevindirdiğini belirten Vali Düzgün, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yıllarda da bu meyanda yarışmaların yapılması özellikle genç sinemacılarımızın, film yönetmenlerimizin ve iletişim fakültesi öğrencilerimiz başta olmak üzere, genç yönetmenlerin yetişmesinde de ödüllü yarışmaların önemli olduğunu düşünüyorum. Türk sinemasına olan katkının da, bu vesileyle artacağına inanıyorum. Yine bu yıl program içerisinde, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz gibi Türk sinemasına emek veren, emektar olarak isimlendirdiğimiz Altın Çınar Film Festivali'yle bağlantılı olarak, 'Sinemanın Çınarları' olarak isimlendirdiğimiz sinema sanatçılarına da onur ödülleri verilecek. Onları da ilk gün ve son gün açılış ve kapanış törenlerinde bu ödüller takdim edilecek. Bu seneki film festivalinin temalarından birisi de Filistin. Bu vesileyle, Filistin'den de pek çok sinema gösterime sunulacak. Yine Filistin'den sinema sanatçısı, sinema yönetmeni ilimize gelerek burada sinemaseverlerle çeşitli söyleşiler gerçekleştirilecektir." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filistin Kayseri Talas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title