Haberler

Kayseri - AK Parti Özhaseki: Terörü Bitirmeye Kararlıyız

Ak Parti Özhaseki: Terörü bitirmeye kararlıyızOktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA) - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki "Kanı durdurmaya ve terörü bitirmeye kararlıyız" dedi.

Ak Parti Özhaseki: Terörü bitirmeye kararlıyız

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA) - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki "Kanı durdurmaya ve terörü bitirmeye kararlıyız" dedi.

Ak Parti Kayseri il binasında milletvekilleri İsmail Tamer, Emrah Karayel, İsmail Tamer ve İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'in de katıldığı basın toplantısında terör olayları, Güneydoğu'daki yeni imar faaliyetleri, anayasa değişikliği ve dokunulmazlıklarla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Özhaseki, terör mücadelesiyle ilgili şunları söyledi:

"İsteriz ki ülkemizde dostluk hakim olsun, içimizden bir parça kanamasın, bir parça kopmasın. PKK ile devletimizin mücadelesi 40 yılı buldu ve bu günlere gelindi. Türkiye'nin iyiliği, birliği beraberliği için acaba kanı durdurabilir miyiz diye bu güne kadar hükümetler uğraştı ve çeşitli kararlar aldı. Siyasi atraksiyonlara şimdi gerek yok, zira alınan kararlar hükümetin değil, devletin birinci görevidir."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun verdiği özel görevle Güneydoğu'daki birçok il ve ilçeye sayısı kez gittiğini kaydeden Özhaseki, "Gördüm ki teröristler şiddetle, baskıyla halkı susturmuşlar. Güneydoğu'da yakılan yıkılan yerleri biran önce onarmak için acele kamulaştırma kararı aldık, ancak teröristler ve onlar gibi düşünün yandaş sivil toplum örgütleri algı oluşturup evlerinin iş yerleriniz elinizde alınacak diye algı yaratıyorlar" diye konuştu.

Mehmet Özhaseki, bölgede imar çalışmalarına değinirken de evleri ve işyerleri hasar görenlerin zararını tazmin edeceklerini anlattı. Zarar göreler arasında 600'lü yıllarda yapılmış camiler, kiliselerde olduğunu belirten Özhaseki, "Koruma amaçlı imar planı olan 120 tarihi eseri yeniden ayağa kaldıracağız, bölgede ticareti canlandıracağız, buralar yaşayan mekanlar olacak. Özellikle Sur'da terör örgütlerinin söyledikleri gibi değil, binlerce yıllık kadim anlayış Silopi'de, Cizre de, Şırnak ta yeni düzenlemelerle sürecek." dedi.

Yeni anayasa konusunda son çare olarak millete gidileceklerini açıkladıklarını anlatan Özhaseki, "Meclis'te bir anlaşma olmadığı takdirde millete götüreceğiz, bu çağda olması gereken ne ise bir anayasa değişikliği yazıp halkın önüne koyacağız. Muhalefette kendi anayasa taslağını hazırlayıp o zaman halkın önüne koysun, vatandaş neyi istiyorsa ona karar versin bir anayasa değişikliğini ülkemiz için, çocuklarımız geleceği için istiyoruz" diye konuştu.

AK PARTİLİ BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI DA MERCEK ALTINDA

Mehmet Özhaseki Ak Parti Genel Merkezi tarafından üç belediye başkanı partiden uzaklaştırdığını hatırlatarak, "Partimize yakışmayan, pis ve akçeli işlere bulaşan belediye başkanları merkez karar organımız tarafından alınan kararla üyeliklerine son verilmiştir. Bu tür işlerde bulunanların üstünü asla örtmeyiz. Bunun benzeri şikayetler gelen ve soruşturulan 10'a yakın belediye de takip edilmektedir. Yanlış işlere başvuranları asla partimizde tutmayız" dedi.

DHA-Politika - Türkiye-Kayseri - Oktay ENSARİ-Yasin DALKILIÇ

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki AK Parti Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title