Haberler

Kayseri Aile Hekimleri, İş Bıraktı

Güncelleme:

Aile Hekimleri, günde 12 saat çalışmaya ve getirilmesi düşünülen nöbet sistemine karşı çıkarak iş bıraktı.

Aile Hekimleri, günde 12 saat çalışmaya ve getirilmesi düşünülen nöbet sistemine karşı çıkarak iş bıraktı.

Kayseri Tabip Odası önünde toplanan aile hekimleri, aile hekimliğini sonuna kadar savunacaklarını bildirdiler. Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Mehmet Ümit Işıldak burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de çalışan 21 bin aile hekiminin seslerini duyurmak için bugün iş bıraktığını belirterek, doktorların günde 12 saat çalışarak hastalarına düzgün hizmet veremeyeceklerini bunun da toplumun genel sağlığında bozulmaya neden olacağını bildirdi. Sağlık Bakanlığı'nın, 'Aile Hekimleri Cumartesi günleri de nöbet tutacaklar' açıklamasını, eski sağlık ocağı sistemine dönüş olarak değerlendirdiklerini belirten Dr. Mehmet Ümit Işıldak, "Biz de haklarımızdan ve halkımızın sağlığının korunmasından ve aile hekimliğinden taviz vermeyeceğiz. Aile hekimliğini sonuna kadar savunacağız dedi. Dr. Işıldak, şunları söyledi "Daha önce aile hekimlerinin nöbetleriyle ilgili Sağlık Bakanı'nın söylediği 'aile hekimlerini acilde eğiteceğiz' diyerek yola çıkıldı. Daha sonra 'aile hekimlerine acilde ihtiyaç var' ve sonrasında, baktılar aile hekimleri acilde nöbet tutmuyor 'Aile hekimleri, 24 saat çalışmak zorundadır, nöbetsiz aile hekimi olmaz' açıklamasından sonra şimdi yeni bir şey, 'aile hekimlerini ailelerle daha çok bir araya getirmek istiyoruz' deniliyor. Biz aslında ailelerle daha çok bir araya geliyoruz ama Sağlık Bakanlığı mesai saatlerimizin farkında değil. Bizim mesai saatimizin, 08.00 ile 16.00 olduğunu söylüyorlar. Bizler, 08.00-17.00 saatleri arasında birinci basamak aile sağlığı merkezlerinde, koruyucu sağlık hizmetlerinde halkımıza layıkıyla sunuyoruz. Halkımızın memnuniyeti de bunu gösteriyor. Türkiye genelinde halkın aile hekimlerinden memnuniyet oranı en çok memnuniyet yüzde 78 ile aile hekimliğinde. Ama hekimlere sorarsanız, hekimlerin yüzde 90'ı bu işten memnun değil. Aile sağlığı merkezleri sayın Bakanın söylediği gibi acil hizmetlerinin sunulduğu yerler değil, ne tıbbi olarak ne de personel olarak yeterlidir. Halkı buraya yönlendirmeye çalışması son derece büyük bir tıbbi hatadır.??

Aile hekimliğinden taviz vermeyeceklerini, yineleyen Dr. Işıldak, "Aile hekimliğini sonuna kadar savunacağız. Çünkü; iki senedir nöbetle başlayan, daha sonra uzatılmış mesai şeklinde aile sağlığı merkezlerinde herkesin kendi aile hekiminden değil, nöbetçi hekimden hizmet alması, eki sağlık ocağı sistemine dönüştür. Biz de halkın eski sağlık ocağı sistemindeki gibi sıralara kimin kim olduğunu bilmeden, ilaçlarının ismini bilmeden hizmet almasını istemiyoruz. Çünkü Aile hekimliği koruyucu sağlık hizmeti niteliğinde olan tedavi amaçlı hizmettir. Dolayısıyla aile hekimliğini sona erdirecek her türlü düzenlemeye karşıyız" ifadelerini kullandı. Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Mehmet Ümit Işıldak'ın açıklaması, meslektaşları tarafından alkışlarla desteklenirken, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de Aile Hekimleri iş bıraktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Mehmet Ümit Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title