Haberler

Kayseri Aereox 2016 Uluslararası Havacılık Etkinliği Kayseri'de Başladı

Savunma Sanayi müsteşarlığının desteğiyle Erciyes Teknopark tarafından Kayseri'de Aereox 2016 Uluslar arası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Ar-Ge proje etkinliği düzenlendi.

Savunma Sanayi müsteşarlığının desteğiyle Erciyes Teknopark tarafından Kayseri'de Aereox 2016 Uluslar arası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Ar-Ge proje etkinliği düzenlendi. Organizasyona yerli ve yabancı firmaların temsilcileri ile havacılık sektörünün paydaşları katıldı

Üç gün sürecek etkinliğin ilk gün toplantısı Ommer Otel'de düzenlendi. Aralarında Aselsan, Aspilsan,Tubitak, 2. Hava Bakım merkezi ve bir çok yerli firmanın yanı sıra Airbus gibi uluslar arası havacılık sektörünün önde gelen şirketleri de toplantı öncesi stand açarak, üretimlerini sergiledi. Açılış toplantısına Vali vekili Mehmet Emin Avcı, Garnizon Komutanı ve 2. Ha va İkmal bakım merkezi komutanı Hv.Plt Tuggeneral Ercan Teke, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, 12. Hava Ana Ulaştırma Üs komutanı hv. Plt. tuğgeneral Selçuk Aygün, Milli Savunma Bakanlığı müsteşar yardımcısı Doç.Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Savunma Sanayi Müsteşar Başdanışmanı Özgür Özdemir ve 500'ün üzerinde konuk ve Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulundan örgenciler katıldı. Hayli ilgi gören etkinliğin açılışında konuşan Erciyes Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen Aereox 2016 etkinliğinin Kayseri'de geleneksel girişimciliğin sınırlarını değiştirmeye yönelik olduğunu söyledi. Rektör Güven, Havacılık ve uzay teknolojileri konusunda Kayseri'nin önümüzdeki yıllarda bir merkez haline gelmesi için bu tür etkinliklerin düzenli aralıklarla yapılması gerektiğine değinerek, şöyle konuştu :

" Kayseri'de mobilya ağırlıklı bir sanayi var. Savaş dönemlerinde çok kolay vazgeçilebilecek bir sanayi. Kayseri sanayisinin çeşitlenmesi anlamında Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark, sanayi işbirliği çerçevesinde büyük gayretler sarf ediyor. Savunma Sanayi ve Havacılık Sanayi de Kayseri'nin geçmişinde olan bir sanayi kolu. Burada ülkemizin ilk uçakları üretilmiş. Hava İkmal üssü var. Ciddi bir deneyimi var. Burada havacılık ve havacılık yan sanayisinin gelişmesi için uygun bir potansiyel var. Bu tür toplantıların amacı da buradaki sanayicileri, bu tür teknolojilerle buluşturmak, yatırımcıya şehri tanıtmak ve bu sanayinin burada gelişmesini sağlamak, Kayseri'nin önünü açmak, gelişmesini sağlamaktır. Bununla birlikte elbette ülkenin gelişip güçlenmesine katkı amacı da güdülüyor. Umarım hayırlı olur, sonuçları iyi olur ve Kayseri sanayisi bu anlamda büyük bir kazanım elde eder."Uluslararası katılımlı toplantının panel ve çeşitli oturumlarla cumartesi gününe kadar süreceğini ifade eden Erciyes Teknopark A.Ş yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Mahmut Doğan'da Türk Havacılık sektörü açısından Kayseri'nin önemli yeri olduğunu, Türkiye tarihinde Kayseri'de ilk kez uçak fabrikası açıldığını ve toplamda 112 uçak üretildiğine dikkat çekti. Prof.Dr. Doğan, " Girişimciliği destekleyici ve ateşleyici projelerle, Kayseri'de mobilya ağırlıklı geleneksel sanayi anlayışını, teknoloji tabanlı sanayiye dönüştürmek arzuluyoruz. 2023 vizyonunu baz alarak, bu bölgedeki yatırımcı ve sanayicinin gündemine havacılık sektörünü yerleştirmek istiyoruz. O nedenle ulusal ve uluslararası anlamdaki firmalara Kayseri'deki potansiyeli tanıtmak istedik. Etkinlik boyunca Ar-ge proje organizasyonuna toplam 24 proje başvurdu" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Güven Aselsan Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title