Haberler

Kayseri Acil Servisçiler, Sürüş Eğitiminde Ter Döktü

112 ACİL Servis görevlileri, güvenli ambulans kullanımı, araç bakımı ve olaylara en kısa sürede ulaşma konularını kapsayan 'İleri Sürüş Teknikleri' eğitiminde zorlu etapları başarıyla geçtiler. Kayseri Kadir Has Stadyumu yanındaki otoparkta Kayseri, Nevşehir ve Niğde'den gelen 25 Acil Servis çalışanı, burada dubalarla oluşturulan etaplarda, ambulansı kullanıp, hız kontrolü, geri manevra, geri geri park etme, olay yerine yaklaşma etaplarını başarıyla tamamladılar. Acil servisçiler ayrıca, aracın teknik bakımı ve lastik değiştirme konularında da uzmanlardan bilgiler aldılar. Kayseri 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Özgür Manav, 'İleri Sürüş Teknikleri' eğitiminin meslektaşları için çok önemli olduğunu bildirdi. Eğitimlerin 6 uzman tarafından verildiğini kaydeden Dr. Özgür Manav, "Kayseri İl Ambulans Servisi bünyesinde Acil Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) veriyoruz. 23-26 Mart tarihleri arasında bu eğitimi gerçekleştiriyoruz. 25 katılımcımız şu anda eğitim görmekte. Bunun 15'i Kayseri'den, 6'sı Nevşehir'den, 4'ü de Niğde'den katılıyor. Eğitime katılanlar, ambulans şoförü, Acil Tıp Teknisyeni (ATT) veya Paramedik dediğimiz arkadaşlardan oluşmakta. Bu eğitimi, ilimizdeki ve diğer illerden gelen toplamda 6 eğitimciyle vermekteyiz" dedi.

Dr. Manav, "Bu teknikler, araçlara hakimiyetinden, trafikte güvenli sürüş eğitimlerine, araç bakımına kadar, bir aracın kullanımı, donanımı, nerde nasıl davranılacağı, nasıl park edileceği, ne süratle gidileceği gibi tüm konuları kapsamaktadır. Kadın ATT ve paramediklerimiz de eğitimlerimize katılıyor. Onlara da, bu eğitimi verip ambulansları kullandırıyoruz. Toplamda bir gün teorik, 3 gün de uygulamalı olmak üzere 4 gün eğitimimiz var" diye konuştu. Manav, eğitime katılanlara sertifika verdiklerini de bildirdi.

Kayseri'deki eğitime katılan tek kadın 112 Acil Servis görevlisi olan Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Şerife Erol da, İleri Sürüş Teknikleri eğitiminin kendilerine çok şeyler kazandırdığını, ambulans kullanımı ve araç bakımıyla ilgili bilmedikleri konuları öğrendiklerini söyledi. Şerife Erol, "Bu eğitimler sayesinde ekip arkadaşlarımla daha uyumlu çalışacağım. Şoförlerin sıkıntısını anlamaya başladık. Bizler şoför değiliz, arka kabinde çalışıyoruz ama şoför olarak trafikteki sorunları nasıl çözeceğimizi öğreniyoruz. Her zaman erkeklerle de çalışmak mümkün olmuyor. 112'lerde bayanlar ağırlıklı. Bizler de, arka kabin, ön kabin bir bütün halinde yapmaya çalışıyoruz. Ambulansın lastiğini değiştirmeyi de öğreniyoruz. Trafikte daha önce başıma gelmişti ve çok zorluk çekmiştim. Şimdi nasıl lastik değiştireceğimi biliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Kayseri Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title