Haberler

Kayseri 2 Kadın Dağcının Erciyes Dağına ?? Atatürk?? Tırmanışı

Kendilerine, "Erciyes'in kızları" adını veren profesyonel dağcı,avukat Asuman Güntay ile Nuray Karakaya, Erciyes dağının 3 bin 916 metrelik zirvesine " Atatürk?? tırmanışı yaptı.

Kendilerine, " Erciyes'in kızları" adını veren profesyonel dağcı,avukat Asuman Güntay ile Nuray Karakaya, Erciyes dağının 3 bin 916 metrelik zirvesine " Atatürk?? tırmanışı yaptı. Yurrt içi ve yurt dışında bir çok dağa tırmanış yapan kadın sporcular, başarılı tırmanışı karlı zirvede ağız mızıkası çalarak kutladı

36 yıllık dağcı, İstanbul Barosu avukatı 50 yaşındaki Asuman Güntay ile dağ ve kayak malzemeleri satan bir mağazada görevli 42 yaşındaki, dağcılık rehberi Nuray Karakaya, doğa ile iç içe yaşarak, stres attıklarını günlük sorunlardan ve ülkenin içinde bulunduğu şartlardan bu şekilde rahatladıklarını belirtti. Başarılı tırmanışı ağız mızıkası çalarak kutladığını belirten bufgüne dek 500'ün üzerinde tırmanış gerçekleştiren Avukat Güntay 'Benim dağcılıkta 36 yıldır geleneğim ; zirvelere melodilerimi bırakırım, bir sonraki zirvemde o melodilerin beni karşıladığını duyarım" diyerek,şunları söyledi:

" Merhum Dağcılık Federasyonu başkanı Göz doktoru Bozkurt Ergör önderliğinde, lise yıllarında başlayıp tamamladığı dağcılık eğitimlerinden sonra Türkiye'deki bütün zirvelere yaz-kış çok sayıda tımanışlar yapan Asuman Güntay, Kazakistan, İran,Slovenya, Bulgaristan ve Rusya'da zirve tırmanışları gerçekleştirdiğini ve son olarak 5bin 642 metre Elbruz zirvesini kendi önderliğinde programlayarak eşi Mustafa ile gerçekleştirdiğini belirterek "Erciyes'in kızları adıyla, 120 yaşından beri dağlara tırmanan profesyonel dağcı arkadaşım Nuray ile oluşturduğumuz 2 kişilik ekibimizle tam bağımsız bir vatan uğruna yaşamlarını bu ülkeye adamış Atatürk ve önderliğindeki atalarımızın ruhuyla, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü kamp yüklerimizle 2bin metreden başlayarak 3 bin 916 metredeki Erciyes dağının büyük zirvesine ulaştık.Zirvede çadırımızı kurup, geceyi burada geçirdikten sonra buu tırmanışımızı ve zirve konaklamamızı, bu günlerde değeri daha çok anlaşılan Mustafa Kemal Atatürk'ün bu topraklara mirası olan tam bağımsız Türkiye inancımıza adadık"

Kaüçük yaştan beri dağlara tırmanan Nuray Karakaya'da, kentin yakıcı sıcağından, buzlar üzerinde, oldukça serin bir havada yaptıkları Erciyes dağı, "Atatürk" tırmanışı şöyle özetledi :

"30 Temmuz 2016 günü saat 16.00'da 2 bin metredeki oteller bölgesinden iki günlük kamp yüklerimiz ve çadırımızla tırmanışa başladık ve 3 bin metrede, kanallar bölgesinde çadırda geceledik. 1 Temmuz sabahı kahvaltı sonrası 12.00 'de zirve tırmanışına başladık. 12.30 'da Şeytanderesinde kar, buzlanma hava durumu, yüklerimizin ağırlığı ve önceden bilgi edinmiş olduğumuz yukarıdaki diğer ekiplerin durumunu gibi etkenleri gözlemleyip değerlendirdikten sonra,tamamen karla kaplı olduğunu gördüğümüz Şeytan deresi rotasından kazma ve krampon kullanarak tırmanmaya geçtik. Belirlediğimiz kulvardan saat 18.00'de 3 bin 900 metredeki küçük Zirveye ulaştık. Ardından geceyi geçireceğimiz büyük Zirve'ye doğru tırmanışı sürdürdük. Saat 19.00 'da, 3 bin 916 metrede Erciyes dağının büyük zirvesine ulaştık. Gün kızıllığını izleyerek bir yandan geceleyeceğimiz alanı temizleyip çadırımızı kurduk. 1 Ağustos abahı saat 05.00'de, Erciyes dağı Büyük Zirve'de üşüyerek gündoğumunu beklemeye koyulduk. Gündoğumuyla muhteşem, masmaviliğe kavuşan gökyüzü altında, zirvede kahvaltımız baharatlı acılı yulaf çorbasıydı. Ardından sade Türk Kahvelerimizle zirve keyfimizi sürdürürken, zirve defterine duygularımızı ve tırmanışımızı yazdık"

Görünüt Dökümü

--------------------------

-Dağcı avukatın mızıka çalması

-Genel görüntüler

Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: KAYSERİ DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Karakaya Türkiye Erciyes Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title