Haberler

Kayseray'ın Ödülleri

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki,uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (uıtb) Tarafından 'Kentsel Entegrasyon Projesi' Seçilen Kayseri Raylı Sistem (kayseray) Taşımacılığının Ödülünü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Oğuz Ortaköylüoğlu'ndan Teslim Aldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki,Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITB) tarafından 'Kentsel Entegrasyon Projesi' seçilen Kayseri Raylı Sistem (KAYSERAY) taşımacılığının ödülünü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Oğuz Ortaköylüoğlu'ndan teslim aldı. Ödülün teslim edilmesi için düzenlenen törende konuşan Özhaseki, günümüzde ülkeler kadar şehirlerin de birbirleriyle kıyasıya yarıştıklarını söyledi.

Özhaseki, ortak aklı kullanan şehirlerin büyüdüğünü ve geliştiğini ifade ederek, hedeflerini belirleyememiş, kendi içinde birliktelik sağlayamamış, ceviz kabuğunu doldurmayacak sorunlar nedeniyle birbirleriyle didişen toplumların yaşadığı şehirlerin ise gittikçe kötüleştiğini anlattı.

Bugüne dek gerçekleştirdikleri projeler ile yapımı süren projeler hakkında da bilgiler veren Özhaseki, 'Şimdi yeni bir dönem başlıyor. 2010'lu yıllar en az 2000'li yıllar kadar önemli. Şehri geleceğe hazırlayacak, bu çevrenin cazibe merkezi haline getirecek projelere başlanacağı ve bitirileceği yıllar olacak' dedi.

Özhaseki, KAYSERAY'a verilen ödüllerin 'torpilli olmadığını ve hatır için verilmediğini' belirterek, gece-gündüz çalıştıklarını ve bundan birçok kişinin emeği olduğunu kaydetti.

Gelecek yıl İldem ve Talas'a uzanacak yeni hatların ihalesini yapmayı planladıklarını dile getiren Özhaseki, daha sonra da Terminal bölgesine gidecek hatta başlayacaklarını bildirdi. KAYSERAY, İngiltere Hafif Raylı Taşıma Sistemi Birliği ve onun yayın organı 'Tramway&Urban Transit' dergisi tarafından da 'Dünyada Yılın En İyi Tramway Sistemi' seçilmişti. (ORC-VED-NÖZ) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title