Haberler

Kaynaşlı Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Hizmet-İş Sendikası ile Kaynaşlı Belediye Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Hizmet-İş Sendikası ile Kaynaşlı Belediye Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynaşlı Belediyesinde çalışan işçilere uygulanmak 15 Şubat 2015 ile 14 Şubat 2018 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesini, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanlığı yetkilileri ile Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar arasında imzalandı.

Hizmet İş Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir bu sözleşmenin her maddesinin önem arz ettiğini ancak, en önemli maddelerin ücret maddeleri olduğunu dile getirdi. Gökdemir şöyle devam etti: "Günlük taban ücretin daha önce 40,05 TL olduğu, yeni yapılan sözleşmede ise günlük taban ücret 61,15 TL olarak kabul edilmiştir. Yeni yapılan toplu iş sözleşmesinde, ücretlerin en düşük 2 bin 505 TL'ye ulaştığını net ücretliye yüzde 25 oranında zam alındı. Sözleşmenin birinci yılında, günlük taban ücrete 0,20 krş kıdem zammı ilave edilerek seyyanen 18 TL ilave edilip, en düşük günlük yevmiye 82,15 TL'ye getirilmiştir. Sözleşmenin ikinci yılında günlük yevmiyelere seyyanen 10 TL, Sözleşmenin üçüncü yılında günlük yevmiyelere seyyanen 10 TL olarak ücret zammı yapılacaktır. Sözleşmenin üçüncü yılında günlük ücret 102,15 TL olacaktır. Ayrıca toplu iş sözleşmesinde bulunan sosyal yardım maddeleri de yüzde 15 ile yüzde 20 arasında arttırılmıştır.

Toplu iş sözleşmesinin her iki taraf için de hayırlı olmasını dileyen Gökdemir, gayreti ve çabası için Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar'a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Erol Bayraktar'da sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Erhan Erol Kaynaşlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title