Haberler

Kaynarca'da "Lahana Yemeği ve Turşu Yarışması"

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde "Lahana Yemeği ve Turşu Yarışması" düzenlenecek.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde "Lahana Yemeği ve Turşu Yarışması" düzenlenecek.

Kaymakam Kemal Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede üretimi yoğun olarak yapılan lahana ve turşusunun tanıtımını yapmak, bilinçli üretimi teşvik etmek için yarışma düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl ilki yapılacak etkinliği şenlik olarak yapmayı planladıklarını, ancak terör olayları yüzünden ertelediklerini belirten Şahin, "Sadece yarışma ve seminer bölümünü yapacağız. Lahana üreticilerimizi seminere, özellikle Kaynarcalı hanımefendileri turşu ve yemek yarışmasına katılmaya davet ediyorum" dedi.

Kaymakamlık, Kaynarca Belediyesi ve Sebzeciler Birliği işbirliğiyle iki kategoride gerçekleştirilecek yarışma, 24 Şubat'ta Kaynarca Belediyesi Kültür Merkezi avlusunda saat 10.00'da yapılacak.

Örnek lahana yetiştiricisinin de belirleneceği etkinlikte, birinciye cumhuriyet, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın ödülü verilecek.

Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Araştırma Enstitüsü uzmanlarınca lahana yetiştiriciliği, hastalıkları ve bakımı konusunda verilecek seminer ise aynı gün saat 13.30'da belediyenin konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Şahin Kaynarca Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title