Haberler

Kaynak Suyunu, İngiltere'ye İhraç Ediyorlar

ŞAHİN OKTAY - Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki 650 rakımlı Hamza Dağı'ndan çıkan kaynak suyu, belediye tarafından işletilen tesislerde şişelenerek İngiltere'ye ihraç ediliyor.

METİN GİRGİN - ŞAHİN OKTAY - Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki 650 rakımlı Hamza Dağı'ndan çıkan kaynak suyu, belediye tarafından işletilen tesislerde şişelenerek İngiltere'ye ihraç ediliyor.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye iştiraki BİAŞ AŞ tarafından işletilen tesislerde şişelenen suyu İngiltere'ye ihraç etmekten gurur duyduklarını belirtti.

Suyun kalitesine güvendiklerini, bugüne kadar Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu bütün denetimlerden de başarıyla çıktıklarını anlatan Ayaz, "Mineral yapısıyla kaliteli bir su. Helal belgesi için başvuruda bulunduk. İnşallah Ortadoğu coğrafyasında satışa sunacağız. Yakın zamanda suyumuzu daha başka ülkelere de ihraç edeceğiz. Böylece bölgemize, ülkemize gelir sağlamış olacağız" diye konuştu.

Hamza Dağı'ndan çıkan suyun kaliteli ve mineral açısından zengin olduğunu belgelediklerini belirten Ayaz, şunları kaydetti:

"İngilizler buraya geldiler, fabrikamızı, tesisimizi gezdiler, birkaç gün denetlediler, burada tahlil yaptılar. Sonuçta da bizimle tokalaşıp ayrıldılar. Biz de suyumuzu gönderdik. 2 ayda bir 4 tır göndereceğiz. Suyumuz İngiltere'de marketlerde, alışveriş merkezlerinde kullanılıyor. Yuvacık suyunu dünyaya tanıtıyoruz. Duygumuzu kelimelerle anlatmamız mümkün değil. Bununla gurur duyuyoruz. Suyumuz, ilçemizin doğal güzellikleri, turizm, sağlık, eğitim... AK Parti'mizin marka şehirler düsturu ile ilçemizi tanıtıyoruz. Başiskele ilçemizin sınırları içerisinde son 6 yılda 5 tane 4 yıldızlı otel yapıldı. Turizm yatırımlarımız gerçekleşti. Başiskele görmeye değer bir yer. Burası bir gizli bahçeydi. Şimdi 7 yıldızlı konsept olarak halkımızın ve turizmin hizmetine sunmuş olduk."

BİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ayhan da 2005'te Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı tarafından kurulan tesisin, 2009 yılında Başiskele Belediyesince devralındığını, 7 milyon lira harcanıp, makine ve teçhizat yatırımı yapıldığını bildirdi.

Hamza Dağı'ndan çıkan suyun el değmeden şişelendiğini vurgulayan Ayhan, "Suyumuz 7.96 PH değerinde. Zengin mineraller içeriyor. İngiltere'ye ihraç etmeye başladık. Tüketicilerin beğenisi var. AB üyesi ülkelere ihraç mal satmak son derece zordur. Çok şükür suyumuz istenilen değerleri karşılıyor. Gerekli belgelere sahibiz" ifadesini kullandı.

Hüseyin Ayhan, tesislerde 40 personelin çalıştığını ve bayilerle 400 kişilik istihdam sağladıklarını sözlerine ekledi.

Hamza Dağı'ndaki su kaynağının bulunup kullanılması, 1750'li yıllarda Osmanlı döneminde yapılan su büzlerine dayanıyor. Büzlerle getirilen ve sarnıçlarda toplanan kaynak suyu, zengin kalsiyum ve magnezyum içeriyor.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Ayaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title