Haberler

Kaynak: Mülteciler, Topraklarına Dönsün Diye Çabalıyoruz

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı ile sınır hattında 2 bin kilometrekarelik alanın güvenli hale geldiğini söyledi.

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı ile sınır hattında 2 bin kilometrekarelik alanın güvenli hale geldiğini söyledi. Sınır hattındaki sivillere yardımların ulaştırıldığını anlatan Kaynak, mültecilerin güvenli hale gelmesiyle kendi topraklarına dönmesi için çabaladıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, öğle saatlerinde Kilis'e geldi. Valilik önünde; Vali İsmail Çataklı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Emniyet Müdürü Günter Şenses ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Veysi Kaynak, Suriye sınırında yaşananları ve Fırat Kalkanı Harekatı'nı yakından takip ettiklerini söyledi.

Vali Çataklı ile görüşmesinden önce gazetecilere konuşan Kaynak, Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye sınırında Suriye'nin 2 bin kilometre karelik bölümünün TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçlerince terör unsurlarından temizlendiğini söyledi. Terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan El Bab'da artık insani yardımların ulaştırılmasını amaçladıklarını ve bu düşünceyle Elbeyli bölgesinde lojistik depo kurulması yönünde karar aldıklarını anlatan Kaynak, şöyle dedi:

"Güvenli hale getirilen bölgelerde hayatın bir an önce normale dönmesi içinde sadece insani yardımlar kapsamı içerisinde kalmak üzere son durumu neler yapabileceğimizi, projelerimizin hangi noktada olduğunu istişare edeceğiz. Bu mesele bizim dışımızda Birleşmiş Milletler'in de gündeminde. BM Genel Sekreter Yardımcısı ile ve ABD Büyükelçisi ile Suriye içindeki yardımlara ilişkin görüşmeler yaptık. Bugün de buraya gelmeden önce Kahramanmaraş geçici barınma merkezinde yine Birleşmiş Milletler'in bir diğer Genel Sekreter Yardımcısı olan Ahmet El Meraki ve ekibiyle bir görüşme yaptık. İstiyoruz ve arzu ediyoruz ki oradaki insanlar, bu bölgedeki insanlar, normal hayata sivil hayata bir an önce dönsünler. En büyük arzumuz ve çabamız dünyanın çeşitli yerlerinde zor şartlarda da yaşayan mültecilerin kendi topraklarına bir an önce dönebilmeleri." - Kilis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Veysi Kaynak Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title