Haberler

Kaymaz Beldesinde "Kuru Fasulye" Festivali

Güncelleme:

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi her yıl Kültür ve Bahar Şenlikleri adı altında geleneksel olarak kutlanan "Kaymaz Kuru Fasulye Festivali" bu yıl da Subaşı mesire alanında yapıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Kaymaz beldesindeki çiftçilerin yetiştirdiği kaliteli kuru fasulye nedeniyle bu festivali hak ettiklerini söyledi.

Festivallerin bölgenin tanıtımı, insanların bir araya gelerek buluşması ve hasret gidermesi için fırsat olduğunu belirten Yüzügüllü, şöyle konuştu:

"Çiftçimizin ürünü değer kazandıkça, emeğinin karşılığını aldıkça, çalışma azmi artar. Bizlerde belediye olarak siz halkımıza elimizden gelen her türlü desteği vermeye gayret ediyoruz. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Ürününüz bol, fasulyeniz bereketli, kazancınız bol olsun."

Katılımcılara, festivale adını veren meşhur Kaymaz Kuru Fasulye yemeği ve etli pilav ikram edildi. Sanatçılar Nilgün Saygılı ile Mithat Körler, konser verdi.

Temsili Nasreddin Hoca Mustafa Karatepe tarafından halka ve çocuklara şeker dağıtıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Sivrihisar Eskişehir Subaşı Kaymaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title