Haberler

Kaymakamlıktan 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit

Güncelleme:

Diyarbakır Hani İlçe Kaymakamlığı tarafından, 15 Temmuz Cuma akşamı FETÖ-PDY tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminde devletin bütünlüğünü ve iradesini korumak adına sokaklara dökülen ve hainlerin açtığı ateş sonucu şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Hani Hükümet konağı önünde bulunan Konak Aile Çay bahçesi okunan mevlid-i Şerif Merkez cami imamları tarafından okunurken, programa yüzlerce vatandaşın yanı sıra Kaymakam Tahir İğde, Hani İlçe Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Kocaman, İlçe Emniyet Amiri Bekir Büyükağaççı, İlçe Jandarma Komutan vekili J.Yüzbaşı M. Levent Yıltırak, Kocaköy İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Topkaya ile kamu kurum ve kuruluş amirleri köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlid-i Şerif akabinde ülkenin birlik ve beraberliği için hep bir ağızdan dualar okunduktan sonra bir teşekkür konuşması yapan Kaymakam Tahir İğde, olaylarda şehit olanları rahmetle andı ve ülkenin birlik ve beraberliği için meydanları bırakmayan halka teşekkür etti.

Hani Halkına Teşekkür

Hani İlçe Kaymakamı Tahir İğde sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "15 Temmuz gecesi üniformalı teröristler tarafından girişilen darbede şehit olan insanlarımıza bir minnet, bir vefa ve bir dua için bugün kaymakamlık olarak böyle bir organizasyon tertip ettik. Başka bir teşekkürü de bugün itibariyle 19'üncü gece olması nedeniyle halen yılmadan, bıkmadan, usanmadan ve uyku nedir bilmeden Hani halkına teşekkür ederim. Evet, bunu şundan diyorum. Tabii bunu biraz nükteyle, şakayla da karışık söylüyorum yani hiçbir vatandaşımızın arasında ayrımcılık yapmak için demiyorum. Türkiye de nüfusunun tamamı Zaza olan tek yer burası olduğu için bunu dedim. Dışarıdakilere de bu nüktemi söylüyorum. Hakikaten ay yıldızlı bayrağımıza bağlılığı, şehitlere olan vefalığı ve gazilere olan sevgisini Hani halkımız her platformda göstermiştir. Bende bu vesileyle bu gururu dışarıda her zaman söylüyorum. Yani bununla hava atıyorum sayenizde. Meydanları Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ismini bile söylemek istemediğimi üç buçuk çaputlu bir örgüt Türkiye'yi işgal etmesine buradaki Hani halkı başta olmak üzere kimse fırsat vermeyecek. İkinci bir emre kadar dediğim gibi meydanları boş bırakmayacağız. Meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Siz değerli halkımızla birlikte korucularımız, polis teşkilatımız ve jandarma ekiplerimizde yoğun bir mesai sarf ediyorlar. Bu vesileyle tekrardan hepinize Teşekkür ediyor ve hepinizden Allah razı olsun diyorum"

Mevlid-i Şerif programına katılanlara Kaymakamlık tarafından 1500 kişilik yemek ve içecek ikram edildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

title