Haberler

Kaymakamlığa 'Metreli' Gönderme

Kaymakamlığa 'metreli' gönderme Sasonlu vatandaşlar, kaymakamlığın 800 metre uzaklıkta dediği köprüye mesafeyi 2 bin 400 metre olarak ölçtüBATMAN - Batman'ın Sason ilçesinde köprünün uzak olması nedeniyle derme çatma bir tahta köprü yaparak, çayın üzerinden karşıya geçen ve her gün ölümle...

Kaymakamlığa 'metreli' gönderme

Sasonlu vatandaşlar, kaymakamlığın 800 metre uzaklıkta dediği köprüye mesafeyi 2 bin 400 metre olarak ölçtü

BATMAN - Batman'ın Sason ilçesinde köprünün uzak olması nedeniyle derme çatma bir tahta köprü yaparak, çayın üzerinden karşıya geçen ve her gün ölümle burun buruna gelen köylüler, kaymakamlığın "Köye 800 metre mesafede köprü var, kullanmıyorlar" açıklamasına metreyle cevap verdi. Köy ile köprü arasındaki mesafeyi 2 bin 400 metre olarak ölçen köylüler, kaymakamlığın savunmasını çürüttü.

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA), Sason merkeze yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Tekevler ve Zafer Mahallelerinde yaşayan vatandaşların, hem okula ve işlerine yetişebilmek hem de yaban hayvanlarından korunabilmek için köylerinin yanından geçen Sason Çayı üzerinden yaptıkları derme çatma bir tahta köprüyle karşıya geçip, hayatlarına riske attıklarına ilişkin haberi üzerine, İlçe Kaymakamlığı yetkilileri, "Köye 800 metre mesafede köprü var, kullanmıyorlar" açıklaması yapmıştı. Köylüler, kaymakamlığın savunusunu, metreyle çürüttü. Zafer Mahallesi sakinleri, köy ile köprü arasındaki mesafeyi 2 bin 400 metre, kendi yaptıkları köprüye mesafeyi ise 350 metre olarak ölçtü.

Köy yolunun kışın çamurlu olduğunu ve servislerin köye gelip öğrenci almadığı için köprü yaptıklarını belirten köy sakinlerinden Yaşar Çetin, "Yolu metre ile ölçtük normal köprüden köy meydanına kadar yaklaşık 2,5 kilometre mesafe var. Su yükseldiği zaman o mesafeyi her gün yürümek zorunda kalıyoruz. Köy yolu çamur ve çukurlu olduğu için araçlar öğrencileri köyden alamıyor. Bu yüzden kendi imkanlarımızla tahtadan köprü yaptık ve bu mesafeyi düşürdük. Öğrencilerimizi buradan servislere yetiştiriyoruz. Yaptığımız köprü sağlam değil çok tehlikelidir. Her an birileri bu suya düşüp ölebilir. Buraya köprü yapılmasını istiyoruz" dedi.

Necati Çetin ise, öğrencilerin yolda beklediğini ve köyden gelerek tahta köprünün yanından öğrencileri birer birer karşıya geçirdiklerini anlatarak, "Köy yolu çamurlu ve bozuk olduğu için araç köye girmiyor. Öğrencileri de tek başına gönderemediğimiz için yaptığımız kısa mesafeli köprüden geçiriyoruz. Aksi durumda öğrenciler 2,4 kilometre yürümek zorunda kalacak. Dağlık alan olduğu için korkuyoruz. Kurt var, köpek var yalnız başlarına onları gönderemiyoruz" diye konuştu.

(SÖ-MP-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İhlas Haber Ajansı Batman Sason Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title