Haberler

Kaymakamın Eşini Özlem Öğretmeni Antibiyotik Öldürmüş

Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, Uludere Kaykamı Cemil Öztürk'ün geçen Cumartesi günü yaşamını yitiren İngilizce öğretmeni eşi 28 yaşındaki Özlem Öztürk Kıyak'ın kalp krizinden değil, gribal enfeksiyon nedeniyle kullanılan antibiyotik ilaca...

Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, Uludere Kaykamı Cemil Öztürk'ün geçen Cumartesi günü yaşamını yitiren İngilizce öğretmeni eşi 28 yaşındaki Özlem Öztürk Kıyak'ın kalp krizinden değil, gribal enfeksiyon nedeniyle kullanılan antibiyotik ilaca verdiği alerjik reaksiyon sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, vefat eden Özlem Kıyak Öztürk'ün Denizli'deki baba evinde bulunan Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'e taziye ziyaretinde bulunup, başsağlığı diledi. Kaymakam Öztürk ve kayınpederi Erhan Kıyak'a başsağlığı dileyen Vali Yardımcısı Zeyrek, Özlem Kıyak Öztürk'ün, ölüm nedeninin antibiyotik ilaca olan alerjisinden kaynaklandığını açıkladı.

Vali Yardımcısı Zeyrek, Özlem Kıyak Öztürk'ün, geçtiğimiz Cumartesi günü soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon nedeniyle eşi Cemil Öztürk ile Uludere Devlet Hastanesi'ne gittiğini, burada yapılan kan tahlilinin ardından kendisine serum takıldığını belirterek, "Hem grip hem boğaz enfeksiyonu varmış. Enfeksiyonu bir an önce gidersin denilerek serumla beraber damardan antibiyotik verilmiş. Zaten bünyenin antibiyotiğe karşı alerjisi olduğu için birkaç saniye içerisinde kalbi durmuş. Orada bir on dakika müdahale ediyorlar, kalbi çalışmayınca, helikopterle merkeze alındı. Merkezde yaklaşık 15-20 dakika doktorlar uğraştılar, kalbi çalıştı. Verilen uyarıcı ilaçlarla 5 saat boyunca çalışan kalbi, bu süre sonunda yeniden durdu ve bir daha da çalıştırılamadı. Ölüm nedeni kalp krizi değil. Tamamen ilaca verilen tepki, reaksiyonun sonucu. Bu konuyla ilgili valilik inceleme başlattı. Otopsi raporu çıktıktan sonra da netleşecek. Dolayısıyla olayda bir kasıt, bir ihmal şu anda görünmüyor. Tabii valilik araştıracak onu, çıkan otopsinin sonucuna göre bir soruşturma yürütülecek. Kullanılan ilaçlar belli, nasıl kullanılmış, ne kadar kullanılmış, otopside çıkacak" dedi.

Kaymakam Cemil Öztürk ise, eşinin ölümünde kasıt ve ihmal olduğunu düşünmediğini belirterek, "İhmal var mı bilmiyoruz. Ancak savcılık inceleme başlattı. Doktorlar da ellerinden geleni yaptılar. Antibiyotiğe verilen tepki milyonda bir görülen türdenmiş. İkimiz de Uludere'ye güle oynaya hizmet için gitmiştik" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemil Öztürk Deniz Zeyrek Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title