Haberler

Kaymakamdan İmamlara 'Paçoz Giyinmeyin' Uyarısı

ARDAHAN'ın Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, imamların giyimlerine özen göstermesini istedi. Kaymakam Alibeyoğlu, "Ütüsüz pantolon giymenin din ile imanla ne ilgisi var? Köyde öğretmen grand tuvalet gezerken sen niye paçoz geziyorsun?" dedi.

Posof Müftülüğü tarafından köylerde görevli imamlarla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kahvaltılı toplantıya Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Cahit Ulgar, İlçe Müftüsü Osman Güneş, merkez ile köylerde görevli imam ve müezzinler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Müftü Osman Güneş, "Allah bizlere kazasız, belasız, başkalarının iftirasına maruz kalmadan görevimizi yapmayı nasip etsin" dileğinde bulundu. Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar da merkez ve köylerdeki din adamlarından su israfı, çevre temizliği konusunda yardım istedi. Bu konuda büyük sıkıntılar bulunduğuna dikkati çeken Ulgar, su ve çevreyi kirletmeme konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesini istedi.

KAYMAKAM: NİYE PAÇOZ GEZİYORSUN

Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu da konuşmasında imamların neler yapmaları konusunda önerilerde bulundu. Ülkenin iki maarif ordusu bulunduğunu, bunlardan birinin Milli Eğitim diğerinin de Diyanet olduğunu hatırlatan Kaymakam Alibeyoğlu, taşranın dünyaya açılan kapısının da öğretmenler ile imamlar olduğuna dikkati çektikten sonra imamlara şu eleştirilerde bulundu:

"Benim haddim değil, anlattığınız vaazın içeriğini, dini bilgilerinizi sorgulayacak düzeyde değiliz. Ama, sosyal ve içtimai yönünüzü sorgulama hakkımız var. Köyde muhtar vardır ama köyün gayri resmi makamı imamlık makamıdır. Arkadaşlar bunları söylerken üzerinize alınmayın. Neden toplumun algısını yıkamıyoruz? Neden vazifemizin başında durma problemi yaşıyoruz. Gönül arzu eder ki, köyde en iyi elbiseyi siz giyin. Yıllarca Diyanet teşkilatı ütüsüz pantolon giymede diretti. Ütüsüz pantolon giymenin din, imanla ne ilgisi var ben onu anlamıyorum. Yıllarca hasır gömlek giymeye çalıştılar. Bu yakalı gömleğin dinle, imanla ne alakası var? Takım elbise giymemeye azami gayret ettik. Arkadaşım öteki memur giyiyor da sen niye giymiyorsun? Köyde öğretmen grand tuvalet gezerken sen niye paçoz geziyorsun."

Camilerde para toplanmasına da değinen Kaymakam Alibeyoğlu, "Parayı çok sevmemek lazım. En büyük kanayan yaramız, camilerde para topluyoruz. Ben bugüne kadar hiçbir imam arkadaşı para verirken görmedim. Gören var mı? Sizleri vicdanınıza havale ediyorum. İstisnalar kaideyi bozmaz. Sanki bu hayır hasenat cemaate farz, imama farz değil. İmam cenneti garantiledi" dedi.

- Ardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cahit Ulgar Ardahan Müftü Posof Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title