Haberler

Kaymakamdan 'Düğün Magandası' Uyarısı

Çorum'un İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, silah ateşlemenin bir gurur ve büyüklük kaynağı olmadığını söyleyerek, "Düğünlerde ve çeşitli eğlencelerde silah atılması durumunda düğün sahiplerine cezai işlem yapılacaktır" dedi.

Çorum'un İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, silah ateşlemenin bir gurur ve büyüklük kaynağı olmadığını söyleyerek, "Düğünlerde ve çeşitli eğlencelerde silah atılması durumunda düğün sahiplerine cezai işlem yapılacaktır" dedi.

İskilip'te yapılan asayiş toplantısında alınan karar hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Şuayib Gürsoy, düğün törenlerinde silah atılmasını engellemek için bir dizi çalışma başlatıldığını söyledi. Kaymakam Gürsoy, ateşli silahlar konusunda İskilip'te üzücü bir durum yaşanmadığını belirterek, "Bu kesinlikle bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez. Silahtan, tüfekten çıkan bir kurşun, bir saçma bir hayatı söndürebilir ya da sakat kalmasına sebep olabilir. Silah geleneği eskidendi. Artık silah atmak bir gurur ve büyüklük kaynağı değil. Silah atmak insanları rahatsız etmekten başka bir şey değildir. Bunun için havai fişek geleneği ile birlikte düğünlerde silah atmayı ve daha başka insanları rahatsız edici ne varsa onları yok etmeyi başarmalıyız. İskilip olarak örnek olmalıyız. İskilip halkı bunu başarmalıdır" dedi.

Kaymakam Şuayip Gürsoy, alınan karar gereği düğünlerde silah ve patlayıcı madde atılması durumunda düğün sahiplerine cezai müeyyide uygulanacağını söyledi. - Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şuayib Gürsoy İskilip Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title