Haberler

Kaymakam Yılmaz Türkiye İkincisi Yücel'i Makamında Kabul Etti

Van’ın Gürpınar İlçe Kaymakamı Metin Yılmaz, ’Okullar Arası Güreş Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olan Bilal Yücel’i tebrik etti.

Van'ın Gürpınar İlçe Kaymakamı Metin Yılmaz, 'Okullar Arası Güreş Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi olan Bilal Yücel'i tebrik etti.

Türkiye Güreş Federasyonu ile Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okullar Arası Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Grekoromen stilde Türkiye ikincisi olan Bilal Yücel ile Gürpınar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vural İnan ve Antrenör Murat Buluz Araz'ı makamında kabul eden Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti. Antrenör Murat Buluz Araz'dan müsabaka ile ilgili bilgi alan Kaymakam Yılmaz, bir yıllık çalışmanın sonunda elde edilen başarının önemine değindi. Alınan başarının Hem Van için hem de Gürpınar için önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Kısa sürede bu başarı elde edildiğine göre, uzun bir çalışma sonrasında daha iyi başarıların elde edileceğine olan inancım tamdır. Lise ikinci sınıf öğrencimiz Bilal Yücel de, bu kadar kısa bir sürede bu başarıyı elde etmişse, ilerde birinci hatta şampiyon bile olacağına inanıyorum. Bu kapsamda bizler de ilçemizde, okullarımızda bu denli yetenekli çocukları, öğrencileri tespit ediyor ve yetenekli oldukları dallarda eğitip yarışmalara hazırlıyoruz. Tabi ki tek amaç başarı değildir. Amacımız, sporu gençlerimize sevdirmek, onların sporla uğraşmalarını sağlamak ve Gürpınarlı bir sporcumuzu milli takımda görmektir" dedi.

Yarışmada Grekoromen stilinde Türkiye ikincisi olan Bilal Yücel'e çeşitli tavsiyelerde bulunan Kaymakam Yılmaz, "Aslında elde edilen bu başarının mimarları, sporcularımızı yetiştiren hocalarıdır. Bu bağlamda bu başarıda emeği yüksek olan Gürpınar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vural İnan ve büyük fedakarlıklar içinde sporcumuzu çalıştıran Antrenör Murat Buluz Araz'a teşekkür ediyorum. Güreş sporunun yok denecek kadar az olduğu Gürpınar ilçemiz, hocalarımızın gayreti ve azimleri sonucunda Türkiye'de ikinci oldu. İnşallah minikler ve yıldızlar kategorisinde müsabakalara katılacak olan sporcularımız da başarılarla döneceklerdir. Daha önce de belirttiğim gibi amaç sporu gençlere sevdirmek, spor kültürünü gençler arasında yaygınlaştırmaktır. Temennim bu sporcularımız, ilçemizi ilimizde, ilimizi ülkemizde, ülkemizi de uluslar arası müsabakalarda en iyi şekilde temsil ederek dereceler almalarıdır. Tabi ki bu başarıları elde etmek için aynı çaba ve azimle çalışacağız. Disiplini elden bırakmayarak düzenli ve programlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bu şekilde kararlı bir çalışma sonrası daha iyi başarılar elde edeceğiz. Bir kez daha sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kaymakam Yılmaz'a müsabakalar hakkında bilgi veren Antrenör Murat Bulut Araz İse, "Türkiye ikincisi olan sporcumuz Bilal Yücel, Dünya Şampiyonası müsabakalarına katılmak üzere milli takım kampına çağırılmıştır. Buraya giden sporcular arasında başarılı olanlardan milli takım ekibi oluşturulacaktır. Hedefimiz ve isteğimiz, Bilal'ı bu takımda görmektir. Kendisini tebrik ediyor, desteklerinden dolayı Kaymakam Metin Yılmaz ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vural İnan'a teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Yılmaz Bilal Yücel Gürpınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title