Haberler

Kaymakam Yıldız Mahalle Ziyaretlerini Tamamladı

Mersin'in Bozyazı İlçe Kaymakamı Suat Yıldız, ilçeye atanmasının ardından başladığı mahalle ziyaretlerini tamamladı. Ziyaretlerde, vatandaşların sorun ve isteklerini dinlediğini belirten Yıldız, bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapacağını söyledi.

Kaymakam Yıldız, Bozyazı'da göreve başlamasından itibaren ilçe merkezine uzak, eskiden köy ve belde olan, Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne geçen yerleşim alanlarına ziyaretlerini gerçekleştirerek ilçeyi tanıma, vatandaşlarla tanışma, sorun ile isteklerini dinleme imkanı bulduğunu söyledi. Bugüne kadar 17 mahalleyi ziyaret ettiğini belirten Yıldız, "Muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini dinledim. Gerekli notları aldım. Şimdi çözümüne yönelik çalışmalar yapacağım" dedi.

Mahalle gezi ve ziyaretleri kapsamında kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına rağmen daire amirlerini yanına alarak Tekmen, Tekeli, Bahçekoyağı ve Lenger mahallelerini ziyaret eden Yıldız, vatandaşların sorunlarını dinledi. Tekmen Mahalle Muhtarı Ahmet Gül ve vatandaşlar tarafından karşılanan Yıldız, Bozyazı'da gittiği her mahallede elektrik sorunu ile karşılaştığını, bunun genel bir sorun olduğunu, çözümü için gerekli çalışmaları yapacağını ifade etti.

Tekeli Mahallesi'ne yaptığı ziyarette Mahalle Muhtarı Süleyman Fidan tarafından karşılanan Yıldız, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet toplantısı yaparak sorun ve isteklerini dinledi. Vatandaşlar, Yıldız'dan Aile Hekimliği'ne doktor, camiye imam atanması ve sık sık kesilen elektrik sorununun çözümünü istedi. Kaymakam Yıldız, pratisyen hekim konusunda sorun yaşandığını, ancak vatandaşların muayene konusunda bir sıkıntısı olmadığını, istedikleri doktora başvurarak muayene olabileceklerini kaydetti. Ancak, sorunun temelinden çözümü için çalışma yaptıklarını, gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından Ekim ayı içerisinde doktorun göreve başlama ihtimalinin yüksek olduğunu dile getiren Yıldız, İl Müftülüğü'nün imam konusunda her ay ilan verdiğini ancak, şimdiye kadar bir başvurunun olmadığını, başvuru olduğu zaman değerlendireceklerini söyledi.

Bahçekoyağı Mahallesi'nde de vatandaşlarla bir araya gelen Yıldız, mahallelilerin ve Bahçekoyağı Muhtarı İsmet Dile'nin anlattığı sorunları dinledi. Ziyaretler kapsamında son olarak Lenger Mahallesi'ne giden Yıldız, mahalle Muhtarı Mehmet Toru ve vatandaşlar tarafından karşılandı, Tursun Cami avlusunda vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi. Vatandaşları, çevreyi tanımak ve vatandaşların sorunlarını dinlemek için Bozyazı'da göreve başladığın günden itibaren dolaştığını, son olarak Lenger Mahallesi'ne geldiğini ifade eden Yıldız, "İnşallah görev sürem hem size hem bana hayırlı uğurlu olur. Ben ve ekibim, biz kamu görevlileri sizlerin hizmetinde bulunmak için varız. Vatandaşın işleri kolay, hızlı, güler yüzlü, saygılı bir şekilde yürüsün diye azami gayreti ve özeni göstereceğiz. Sizlerin kamu hizmetlerinden, dairelerin verdiği hizmetlerden sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde yararlanması için gerekli tedbirleri mümkün olduğunca almaya çalışacağız. Tüm dairelerin kapıları sizlere sonuna kadar açık, buralar sizlerin yeridir. Bizim görevimiz dairelerden iyi hizmet alabilmenizi kolaylaştırmak, mümkün olduğunca memnun ayrılmanızı sağlamak. Ben bu konuda elimden gelen bütün gayreti sarf edeceğim. Bu daireler sizin daireniz. Evinize nasıl rahat girip çıkabiliyorsanız bu dairelere de öyle rahat girip çıkacaksınız, bunu yapmayan hiçbir kamu görevlisinin bizimle uyumlu olma şansı yok. Onun için rahatça gelin işlerinizi dairelerimizde görün. İlçede gezerken en çok elektrik sorunu ile karşılaştım. Bu konuyla ilgili genel bir çalışma başlatacağım. Yapabildiklerimizin peşine düşeceğiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suat Yıldız Bozyazı Tekmen Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title