Haberler

Kaymakam Yıldız: "Köylümüzü Üretime Yönlendirmemiz Lazım"

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, "Köylümüzü üretime yönlendirmemiz lazım" dedi.

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından köy muhtarlarının katılımı ile düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muammer Gürçay ve köy muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kaymakam Yıldız, "Siz muhtarlarımızla yaptığım ilk toplantıda güncel sorunlarımızı bir taraf bırakıp köylümüzü üretime yönlendirmemiz lazım. Devletimizin verdiği çok çeşitli teşvikler var. Bu teşviklerden istifade etmek istiyoruz demiştik. Bu düşüncelerimiz doğrultusunda Turhal- Tokat karayolu üzerinde Kat köyümüzde yöresel ürünlerin işlendiği üretim tesisleri ve köylülerimizin yöresel ürünlerini satabilecekleri satış reyonlarının yer alacağı bir merkez düşünüyoruz. Yine bunun dışında Kat, Necip ve civarındaki köylerimiz için yaklaşık bin dekar alanda yüksek terbiye sistemi ile bir bağcılık projesi hazırladık. Projenin maliyeti 4 milyon liradır. Kazova'ya alternatif olabilecek ürün çeşitliliğini sağlamaya çalışacağız. Bu arada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın katkılarıyla ilçemizde seracılık kursu düzenlendi. Bu kurs kapsamında 46 kursiyerimiz geziye götürüldü. Biz bu tür eğitimlere devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından köy muhtarlarına ORKÖY kredileri kullanılması ile ilgili yeni projelerin yapılması konusunda bilgiler verildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bünyamin Yıldız Turhal Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title