Haberler

Kaymakam Yaşlı Kadına Sahip Çıktı

Güncelleme:

Beytüşşebap'ta okulları denetleyen Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez,yardım isteyen yaşlı kadına, inşaat sezonunun başlamasıyla ev yapılacağını söyledi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde okulları denetleyen Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, yoluna çıkıp yardım isteyen yaşlı kadına, inşaat sezonunun başlamasıyla ev yapılacağını söyledi.

Beytüşşebap 75.Yıl İlkokulu çıkışında Kaymakam Dönmez'in yoluna çıkan Güler Kılıç (50), çocuklarıyla birlikte harabe bir evde yaşadıklarını belirterek, yardım talebinde bulundu.

Türkçe bilmediği için Kürtçe tercüman aracılığıyla yaşlı kadının sorunlarını dinleyen Kaymakam Dönmez, yaşlı kadını makam arabasıyla Çavuş Mahallesi'ndeki evine götürdü. Yaşlı kadının oturduğu evi inleceleyen Kaymakam Dönmez, toprak damlı evin rutubetli ve oturulamaz durumda olduğunu, ailenin daha uygun bir eve taşınması için gerekli desteğin sağlacağını kaydetti.

Yaşlı kadına imkanlar ölçüsünde her türlü desteğin verileceğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Okuldan çıkışımızdan yaşlı bir teyze yolumuzu çevirdi. O vesileyle onun evine geldik şimdi. Teyzemizin evinin durumu gerçekten kötü. Biz bu konuda devletimizin imkanlarıyla elimizden geldikçe destek olacağız. İnşallah yakın bir zamanda teyzemizin ev problemini çözeceğiz. Zaten inşaat mevsimi olmadığı için birşey yapamıyoruz. İnşaat sezonunun başlamasıyla ailemizin daha güzel bir eve kavuşması için çalışma başlatacağız."

Türkçe bilmediği için sorunlarını Kürtçe dile getiren Kılıç, eşini 8 yıl önce kaybettiğini, 6'sı öğrenci 8 çocuğuyla birlikte zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Kaymakamın mahlleye geldiğini öğrendiğini, bunun üzerine okulun önünde beklemeye başladığını anlatan Kılıç, "Yıkılmak üzere olan toprak damlı derme çatma bir evde oturuyoruz. Çocukların hepsi hasta. Eşimin durumunu biliyorsunuz. Biz dokuz nüfuslu bir aileyiz. Gerçekten durumumuzu çok kötü. Evimiz harabe içinde. Bu nedenle kaymakamın yanına gittim. Sağ olsun beni kırmadı, arabasına bindirerek evime kadar geldi. Bizim yaşadığımız yeri gördü. Yardım edeceğini söyledi. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Fevzi DÖNMEZ Beytüşşebap Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title