Haberler

Kaymakam ve Belediye Başkanı, Engelli Farkındalığı İçin Mutfağa Girdiler

Balıkesir’in Ayvalık İlçesinde faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel öncülüğünde, Türkiye’de yaşayan yaklaşık 12 milyon engellinin toplumsal farkındalığı için Ayvalık’tan başlayan lezzet yolculuğunun ilk durağı Havran oldu.

Balıkesir'in Ayvalık İlçesinde faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel öncülüğünde, Türkiye'de yaşayan yaklaşık 12 milyon engellinin toplumsal farkındalığı için Ayvalık'tan başlayan lezzet yolculuğunun ilk durağı Havran oldu.

Hazırladıkları proje kapsamında ilk durakları Havran olan ASTEDLİ'ler İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Emin Ersoy ile bir araya geldi. Mutfakta hünerlerini sergileyen İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Emin Ersoy'a ASTED Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel eşlik etti.

İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Emin Ersoy, Karamelli Biber, Çıtır Tavuk, Mantar sote, Mantarlı kori ve Kremalı patates yemeklerini yaptı.

Yaptıkları lezzetli yemeğin ardından açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, "Ülkemizde yaklaşık %10'un üzerinde engelli vatandaşımız yaşamakta, hepimiz şu an sağlıklıyız fakat ileride başımıza bir takım işler gelerek engelli olmayacağımızın garantisi yok. O yüzden bizler engelli haklarını evrensel bir insan hakkı olarak görüyoruz. Devletimizin Sosyal Devlet olma gereği Engelli Vatandaşlara yaklaşımı, kanunlarımızla tanınan haklar ve bunların uygulanması çok önemli ve güzel şeylerdir. Engelli vatandaşlarımızın toplumdan kopuk bir vaziyette yaşamaması gerek. Baktığımız zaman gerek Havran'da gerek Burhaniye ve Edremit'de Engelli vatandaşlarımıza yönelik çok güzel rehabilitasyon merkezlerimiz var. Özellikle engelli vatandaşlarımızın eğitim alabilmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bu yönde de yapılacak her çalışmayı desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Biz ASTED'lilerin daveti üzerine Belediye Başkanımız Emin Ersoy ile geldik ve farkındalılığı ortaya koymak istedik. Bugün mutfakta ASTED'liler ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."dedi.

Türkiye'de engelli vatandaşların en önemli sorunun iş istihdamı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Emin Ersoy, "Ülkemizde Engelli kardeşlerimizin en önemli sıkıntısının iş istihdamı olarak görmekteyiz. Devletimiz engelli kardeşlerimizin bu sorunlarının çözümlenmesi için ciddi hamleler yapıyor. KPSS Sınavları başta olmak üzere birçok alanda engellilerin istihdam edilmesi için çabalar gösteriliyor. Bizde Belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda engelli kardeşlerimizin istihdam edilebilmesi yönünde çaba gösteriyoruz. Bugün ASTED'liler ile birlikte olmak ve Kaymakamımız Yasin Öztürk ile beraber farkındalılığı ortaya koymak benim için çok önemli bir duygu. İleride hepimizin başına ne geleceğini bilmiyoruz, o yüzden hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. ASTED'li engelli kardeşlerimizin proje ve etkinlik girişimlerini takdirle izliyorum. Belediye olarak İlçemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik engelli aracı tahsis ederek engelli kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Körfezin giriş kapısı olan İlçemde engelsiz sosyal yaşam alanları oluşturarak örnek ilçe olmasını ve Havran Belediyesi ve Başkanı olarak her türlü engelli kardeşlerimizin yanında olduğumu engelli kardeşlerimizin bilmesini istiyorum. Sosyal etkinliklerimizde ve Belediye hizmetlerimizde engelli kardeşlerimize öncelik tanıyarak onların mutlu ve huzurlu olmalarını istiyorum." dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık Türkiye Havran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title