Haberler

Kaymakam Sezgin Gazetecilerle Buluştu

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir’deki asayiş olayları ve güncel konularda istişare etmek amacıyla ilçe genelinde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Konya'nın Akşehir İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir'deki asayiş olayları ve güncel konularda istişare etmek amacıyla ilçe genelinde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Akşehir'deki bir restoranda yapılan kahvaltılı basın toplantısına, Akşehir İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Ali Uslu, Akşehir'deki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile ilçe emniyet müdürlüğünde görev yapan bazı amir ve polis memurları katıldı.

Toplantıda öncelikle Akşehir'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve kontör dolandırıcılığı diye tabir edilen iki olayda görev alarak zanlıların yakalanmasını sağlayan polis memurlarına teşekkür ve tebrik eden Kaymakam Sezgin, "Her iki olayda da 74 ve 80 yaşındaki iki vatandaşımız telefonla aranarak kendini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerce altın ve para istenilerek dolandırılmış ama emniyetimizce yapılan başarılı çalışmalar sonucu her iki olayla ilgili iki kişi yakalanarak tutuklanmış bir kişinin de aranmasına devam edilmektedir. Bu başarılı operasyonlarda görev alan ilçe emniyet müdürlüğümüzde görevli başta müdürümüz olmak üzere amir ve polis arkadaşlarımıza teşekkür ederek tebrik ediyorum" dedi.

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olmasını isteyen Kaymakam Yalçın Sezgin, özellikle hırsızlık olaylarında vatandaşlarında gerekli tedbirleri almasının önemine dikkat çekti. Hayvan hırsızlığına karşı mahallelerdeki hayvan yetiştiricilerin kamera ve alarm sistemi yaptırarak hırsızlıklara karşı caydırıcı önlemler alabileceğini söyleyen Kaymakam Sezgin, Akşehir'deki tüm mahallelerde yeni yılla birlikte mahalle toplantıları yapacaklarını, hırsızlık ve diğer konularda vatandaşlara bilgiler verilerek alınabilecek tedbirler hakkında görüşmeler yapılacağını söyledi. Gazetecilerin sorusu üzerine Akşehir'deki içkili mekanların bulunduğu bölge hakkında da değerlendirme yapan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, bu mekanlarda kapanış saatlerine mutlaka uyulması için gerekli yaptırımların uygulanacağını, alkollü araç kullanılmaması konusunda da gerekli tedbirlerin alındığını ve bunun daha da sıklaştırılacağını söyledi. Sezgin "Oraya gitmek vatandaşların kendi tercihidir ancak oradan çıktıktan sonra alkollü bir şekilde araç kullanarak yada asayişi bozucu eylemlerde bulunarak halkın huzurunu bozacak davranış içinde olanlar için gerekli tüm tedbirler alınmakta ve alınmaya devam edecektir. Ayrıca Akşehir genelindeki MOBES kameralarının artırılması ile ilgili çalışmalarda devam etmektedir" diye konuştu.

Kaymakam Yalçın Sezgin, Akşehir'deki basın kuruluşları ve gazetecilere de teşekkür ederek, "Akşehir basınından son derece memnunuz. Bizim ölçeğimizdeki pek çok şehirde olmayan bir basınımız ve basın kuruluşlarımız var. Şehrimizdeki ve çevremizdeki birçok olayı onların sayesinde öğreniyoruz. Yaptıkları çalışmalar için tüm gazeteci arkadaşlara teşekkür ederim" dedi.

Akşehir'de 2 yıl önce bir meyve bahçesinde boğularak öldürülmüş halde bulunan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi'nin katil ya da katillerine bugüne kadar ulaşılmadığını ve bu konu hakkındaki gelişmeleri soran gazetecilere Akşehir İlçe Jandarma Komutanı Ali Uslu, cinayetle ilgili çalışmaların devam ettiğini ve ümit verici gelişmeler olduğunu kaydetti.

Akşehir İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik'te yaptığı değerlendirmede, polisle halkın iletişim içinde olması gerektiğinin altını çizerek, "Polisin 100-200 gözü varsa halkımızın binlerce gözü var. Lütfen gerekli gördükleri her konuda bizle iletişim kursunlar. Her türlü konuda ekiplerimiz kendilerine yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Toplum Destekli Polis birimimizin bu konudaki çalışmaları da devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Basın toplantısı gazeteciler ve katılımcılar arasındaki karşılıklı fikir alışverişi ile sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalçın Sezgin Erkan Çelik Akşehir Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title