Haberler

Varto Kaymakamı Şahin Tek Yön Uygulamasını Yönetti

Güncelleme:

Muş'un Varto Kaymakamı Tahir Şahin, İlçe Trafik Komisyonunca alınan kararla bazı caddelerde başlatılan tek yön uygulamasının startını verdi.

Muş'un Varto Kaymakamı Tahir Şahin, İlçe Trafik Komisyonu'nca alınan kararla bazı caddelerde başlatılan tek yön uygulamasının startını verdi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaymakam Tahir Şahin, Varto Kaymakamlığı ve Varto Belediyesi olarak şehrin daha güzel, daha yaşanabilir, daha müreffeh ve insanların daha mutlu olduğu bir kent haline getirmenin görevleri olduğunu söyledi. Şahin, "İlçemizde son dönemlerde trafikte ciddi bir sıkıntı yaşanmaya başlandı. Araç sayısının artması konusunda hem bizlerin hem de belediyemizin tedbir alması gerekmektedir. Konu ile ilgili İlçe Trafik Komisyonu olarak almış olduğumuz bir karardır. Özellikle Aşağı Çarşı merkezinde tek yön olan ve araçların park yasağının bulunulduğu alanda trafikte büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyorduk. Vatandaşlara trafik konusunda ceza kesme taraftarı değiliz. Trafikçilerimiz, vatandaşlarımızı ziyaret ediyorlar ve kendilerini uyarıyorlar. Bu konuyu bazen çözüm noktasında sıkıntı yaşatanlara ekiplerimiz uyarılarda bulunuyorlar. Trafikçilerle birlikte zabıta ekiplerimizde bu konuya dahil edilerek, belediye başkanımızda bu görevi alarak yerine getireceklerini izah ederek karar alındı. Bu konuda duyarlılığı arttıran yerel yönetimimize teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın sebebi ise, vatandaşların huzuru ve güvenliği içindir. Bunu yaparken her kesin daha mutlu, daha müreffeh bir ilçede yaşaması için çalışıyoruz" dedi.

Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci ise, alınan kararla trafikteki sorunları gidermek ve çarşı merkezinde bulunan trafik yoğunluğunu en az seviyeye indirmek üzere uygulamayı başlattıklarını söyledi. Ekinci, "Ekiplerimiz gelen sürücülere uygun bir şekilde uygulamayı söylemektedirler. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabite Ekinci Tahir Şahin Varto Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title