Haberler

Kaymakam, Rahatsız Olan Doğu Türkistan'lı Yaşlı Adamı Ziyaret Etti

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Altay köyü sakinlerinden Doğu Türkistanlı 88 yaşındaki Zafer Ali Kızılay’ı geçirdiği ameliyat sonrası geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Altay köyü sakinlerinden Doğu Türkistanlı 88 yaşındaki Zafer Ali Kızılay'ı geçirdiği ameliyat sonrası geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Atar, 88 yaşında olan ve Atayurt Doğu Türkistan'dan anayurt Anadolu'ya zorunlu göçte 11 yaşında olan Zafer Ali Kızılay ile göç esnasında yaşanılan sıkıntılar hakkında sohbet etti. Zafer Ali Kızılay babasından İstanbul işgal edilince Türkistan'da herkesin ağladığı ve dua ettiğini Türkiye'deki soydaşlara imkan dahilin de para altın gibi yardım gönderdiklerini anlattığını söyledi.

Altay köyünün Zafer amcası başından geçenleri şöyle anlattı; "Türkiye' deki Türkler zor günler deyken Türkistan'daki Türkler imkan ölçüsünde yardım etmiş. Daha sonra biz zor duruma düştüğümüzde evimizi barkımızı ata topraklarımızı terk etmek zorunda kaldığımızda Türkiye'deki Türk kardeşlerimiz bize topraklarını ve evlerini açarak yardım etti. O anları bizzat yaşadım. Allah bu asil milletten ebediyen razı olsun" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Türkistan Ferhat ATAR Ulukışla Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title