Haberler

Kaymakam Orkestra Kurup Halk Konseri Verdi

Kütahya'nın Domaniç ilçesi Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, memur, esnaf ve üniversite öğrencisi 12 kişiden oluşan orkestrayla halk konseri verdi.

'Her Telden' konserinde, Domaniç İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu hem gitar çalıp hem de solistlik yaparken, Domaniç İlçe Hastanesi Doktorlarından Dr. Sinan Baldağ baterisi ile destek verdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Öztürk klavye, Domaniç İlçe Hastanesi hemşirelerinden Emrah Ayçiçek bağlama, Enerji Danışmanı Melih Karadeniz perküsyon, esnaftan Mustafa Yıldırım basgitar ve solist, Serdar Sarıöz kemençe, kemanıyla müzik öğretmeni Orhan Hüsemoğlu, Üniversite öğrencileri ikiz kız kardeşler Büşra ve Esra Karaağaç, solist ve kabak kemane ile, Caner Şahin bağlama ve Gaffari Özavcı'nın solist olarak katkı sağladı.

Domaniç İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, bir buçuk yıldan beri görev yaptığı İlçede, değişik mesleklerden müzikseverlerle oluşturduğu 12 kişilik ekibiyle, 8 aylık bir çalışma sonucu profesyonel bir ekip oluşturdu. Türk halk müziği, Türk sanat müziği, arabesk ve Türk hafif müziğinin efsane eserlerinden 24 şarkı ve türkü ile sahne alan Kaymakam ve orkestrası, iki gün süren etkinlikte salonu hınca hınç doldurdular. Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksek Okulu Osmangazi Konferans salonunda verilen konserin birinci günü ilçede ki öğrencilere ve halka ikinci günü ise protokole ve halka verildi.

Kaymakamlık orkestrası her telden konserine, davet edilen başta Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve il protokolü, komşu il ve ilçelerden Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kurum amirleri konseri büyük bir beğeniyle izlediler.

İlk defa bir Kaymakam tarafından kurulan orkestrada kaymakamın gitar çalıp türküler söyleyeceği haberi ilçe ve çevresinde büyük ilgi uyandırdı. Konser alanına gelen vatandaşlar salonda yer bulamadılar.

Kaymakamı Bünyamin Karaoğlu'nun kişisel çabası ile ortaya çıkan orkestranın verdiği konser, salonu dolduran kalabalık tarafından ayakta alkışlanırken Kaymakamdan konserlerin devamı istendi. Bu güne kadar ilçeye gelen kaymakamlardan, yol, su gibi hizmetler isteyen vatandaşların bu sefer kaymakamdan türkü istemeleri ise geceye damgasını vurdu.

Kaymakam Bünyamin Karaloğlu: "Bir bir yetenek avına başladım"

Konser sonunda bir konuşma yapan Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, sekiz aydır konser için hazırlandıklarını belirtti.Karaloğlu, "Ben mesleğe girmeden üniversite yıllarımda da müzikle ilgileniyordum. Uzun zamandır da bir grup kurma fikrim vardı zaten, sadece kaymakam olarak görev yapmak değil aynı zamanda halkın içerisinde insanlarla beraber bir müzik çalışması yapıp bir ürün ortaya koyabilme ümidiyle başladık. Bir bir yetenek avına başladım. Eklendikçe eklendi 12 kişilik bir ekibimiz oldu. Her tarzda şarkılar söyledik. ve her telden insanlarla bir araya koyup her telden insanlarla bir gün düzenledik. Halk konseri verdik. Amaç halkın içerisine daha rahat girebilmek. Burada birçok şey bana vesile oldu. Birçok öğrenemediğim ilçenin içerisinde nabız tutamadığım şeyleri burada öğrenebildim. Neler oluyor, ne konuşuluyor, aynı zamanda daha fazla nasıl faydalı olabiliriz diye. Bize artısı bu oldu hem de güzel bir ürün ortaya çıkmış oldu" dedi.

Konserde sahne alan üniversite öğrencisi ikiz kardeşlerden solist Büşra Karaağaç, "Aileden gelen bir aşk bu küçük yaştan beri evin içerisinde sürekli müzikle doğduk, büyüdük, yaşadık. Buraya geldik aynı şekilde kardeşimle beraber başladık. Bir konser vermeye karar verdik ve protokolde Kaymakam beyle o şekilde tanıştık, aracılığı ile başlandı. Geçen yıldan bu yıla nazaran çok çok iyi yerlere geldik. Çokta güzel bir ürün verdiğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullanırken ikiz kardeşlerden Esra Karaağaç, "Sazla başladım. İlk kabak kemanede tecrübemi bu konserde verdim. Çok mutluyum, herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Domaniç Hastanesi doktorlarından Sinan Baldağ, "Yaklaşık 8 aydır yoğun bir çalışmalar yaptık sadece insanlara nasıl bir ürün çıkartabileceğimizi insanlara nasıl bir şekilde etkileyebileceğimizi göstermek istedik kendi aramızda başladı ilk önce kaymakam bey beni kendisi davet etti. Güzel bir çalışma ortaya koyduk. İnşallah herkes zevk almıştır. Biz kendi performansımızdan gayet memnunduk" ifadelerini kullandı. (TY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Öztürk Karaağaç Kütahya Domaniç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title