Haberler

Kaymakam Nazlı, Dahi Öğrencileri Ödüllendirdi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında Türkiye birinciliği için yarışacak öğrencileri kutladı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında Türkiye birinciliği için yarışacak öğrencileri kutladı.

Eskişehir bölgesinde yapılan yarışmaya danışman öğretmenleri Mukaddes Kurnaz ile birlikte katılan Gelibolu Hakimiyeti Milliye Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Gülşen Engin ve Öykü Çetin'in hazırladığı "Hem Tasarruflu, Hemde Sağlıklı Olsun" adlı projeleri buradaki 92 proje arasında ilk 9'a girerek, Ankara'da yapılacak olan finallere katılmaya hak kazandılar. Ankara'da 6-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan final yarışmasına katılacak olan Gülşen Engin ve Öykü Çetin'in projelerinde aldıkları başarı nedeni ile ilçe kaymakamı Namık Kemal Nazlı tarafından makamında kabul edildiler. Dahi öğrencilerle yakından ilgilenen kaymakam Namık Kemal Nazlı tarafından tebrik edilen öğrencilere Nazlı tarafından birer tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi. Kaymakam Nazlı'nın öğrencileri kabulünde ilçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu, okul müdürü Yaşar Gürsel Alsoy ve öğretmenleri Mukaddes Kurnaz'da hazır bulundu. Kaymakam Nazlı yaptığı açıklamada, "Bu Benim Eserim Proje Yarışmasının amacı Çanakkale'nin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ülke genelinde ilgiyi, katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmaktır. Bu amaç ve gaye ile bu başarılı öğrencimizi ödüllendirmek ve tanımak istedim. Bu gençler aynı zamanda arkadaşlarınıza da örnek olacaktır" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Çanakkale Gelibolu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title