Haberler

Kaymakam Narinoğlu, Basını Bilgilendirdi

İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, "İlkadım ilçesinin rakamsal değerleri yüksekse, Samsun'un da değerleri yüksek oluyor" dedi.

İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, "İlkadım ilçesinin rakamsal değerleri yüksekse, Samsun'un da değerleri yüksek oluyor" dedi.

İlkadım Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, OKA tarafından kabul edilen "İlkadım'da Engelli ve Yaşlıların Kamu Hizmetlerinde Engelsiz Erişimi" ve "Beni Gerçekten Anlıyor Musun?" isimli projelerin tanıtım toplantısında konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım'ın rakamsal değerlerinin Samsun'un değerleri olduğunu söyledi. Kaymakamlık binasında düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Narinoğlu, "Biz İlkadım ilçesi olarak hem nüfus, sosyal ve ekonomik yönden kent merkezindeyiz. İlkadım sadece bir ilçe olarak algılanmamalı, Samsun kentinin kendisi olarak algılanmasından yanayız. İlkadım ilçesinin rakamsal değerleri yüksekse, Samsun'un da değerleri yüksek oluyor. Bizlere bu durumlar sorumluluk katıyor. Valimiz Hüseyin Aksoy önderliğinde İlkadım AB ve Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi (APAM) kurduk. Kimsenin hakkını yemiyoruz. Biz buraya geldiğimizde projelere başlamadık. Zaten kurum ve kuruluşlar bu işi yapıyordu. Bizim yaptığımız bunları bir çatı altında toplamak oldu. Birimimiz bir model çalışmadır. İçinde kamu, STK, özel sektör ve genel kişileri almaktadır" diye konuştu.

"İlkadım'da Engelli ve Yaşlıların Kamu Hizmetlerine Engelsiz Erişimi Projesi" hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Hüseyin Özer, 12 bin 337 engelli ile 26 bin 61 yaşlı insanın yaşadığı İlkadım'da kaymakamlık binasına 8 kişilik engelli asansörü yapacaklarını söyledi.

"Beni Gerçekten Anlıyor Musun Projesi" hakkında da bilgi veren Proje Koordinatörü Özlem Zikguş, Samsun'da yaşayan en az ön lisans mezunu 15-29 yaş arası 20 işsiz gence 320 saat işaret dili tercümanlığı eğitimi vereceklerini vurguladı. Proje süresinin 24 ay olduğunu belirten Proje Koordinatörü Özlem Zikguş, "24 bin 550 lira olan projemizde, Samsun'da yaşayan 100 işitme engelliye 25 saat ortak işaret dili, kamu ve özel kurumlarda çalışan 400 personele de 15'er saat işaret dili farkındalığı eğitimleri vereceğiz" diye konuştu.

Avrupa Birliği ve Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi (APAM) Koordinatörü Civan Çelik ise projelerin geliştirilmesi ile ilgili sunum yaptı. Toplantıya İlkadım ilçesinin kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Kaymakamlığı Ahmet Narinoğlu Avrupa Birliği Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title