Haberler

Kaymakam Kılıç, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bitlis’in Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, muhtarlarla bir araya geldi.

Bitlis'in Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, muhtarlarla bir araya geldi.

Mutki Belediyesinin sosyal tesisinde gerçekleştirilen toplantıda, köylerde olan ortaokulların imam hatipe dönüştürülmesi için muhtarlara bilgi veren Kaymakam Kılıç, bölgedeki en büyük sıkıntıların başında kız çocuklarının okula devam etmemesinin olduğunu söyledi. Kaymakam Kılıç, "Bölgemizdeki en büyük sıkıntılardan biri de kız çocuklarının okula devam etmemesi. İleride sayının artmasıyla kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okuma imkanı olur. Milli manevi değerlerimizle büyüyen bir nesil yetişir. Anne babanın milli manevi değerlerini bilmesi demek, çocuklarında o doğrultuda yetişeceği anlamına gelir. Bundan dolayı sizin de imam hatip meselesini önemsemenizi istiyoruz. Toplum içinde bunu teşvik etmeniz gerekiyor" dedi.

İmam hatip okullarının belli dönemlerde bazı kısıtlamalara maruz kaldığının altını ifade eden Kılıç, "Endişeniz olmasın, ben de imam hatip lisesi mezunuyum. Bizim zamanımızda imam hatip okulları en gözde okullardı. Herkesin kayıt yaptırmak istediği, çocuğunu yollamak istediği okullardı. Ama maalesef malum 28 Şubat süreci yaşandı. Öğrencilerin bir kısım puanları kesildi. Ailelerde çocuklarının geleceğini düşünerek, istemelerine rağmen göndermediler" diye konuştu.

Kılıç, 4+4+4 sisteminin imam hatip okulları için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, "Bizim de hedefimiz bir çocuk ortaokulu bitirdiğinde en azından Kur'an okuyabilsin. Bu şekilde liseye başlasın. Eminim ki bu bölgede imam hatiplere büyük rağbet olacak. Bizde dördüncü sınıfları gezip bir bilgilendirme yapacağız" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kılıç Bitlis Mutki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title