Haberler

Kaymakam Karabektaş Öğrencilerle Kitap Okudu

Araban ilçesinde 51. Kütüphane Haftası kutlandı.

Araban ilçesinde 51. Kütüphane Haftası kutlandı.

Araban Kaymakamı Ferhat Karabektaş, Araban İlçe Halk Kütüphanesi'nde bir araya geldiği öğrencilerle birlikte 51. Kütüphane Haftası'nı 30 dakika kitap okuyarak kutladı.

Kutlama, Araban İlçe Halk Kütüphanesi Okuma Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Halk Kütüphanesi Şefi Fazlı Korkmaz yaptığı konuşmada, günün anlam ve önemine değinerek, Kaymakam Karabektaş'a 1983 yılında açılan Araban İlçe Halk Kütüphanesi'nde 2015 yılı itibariyle 202 kayıtlı üyesi bulunduğunu, kitap sayısının 11 bin 374 olduğunu, ödünç verilen kitap sayısının 3 bin 930 olduğunu söyledi.

Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş Araban, İlçe Halk Kütüphanesi'nin okuma salonunda bulunan davetliler ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada,'Okuma'nın önemine değindi. Karabektaş, kütüphanelere eskiden olduğu gibi rağbet olmadığını belirterek, artık vatandaşların eskiden olduğu gibi kütüphanelere gelip kitap okuma alışkanlığını kazanmaları gerektiğini vurguladı. Günümüzde halkın elektronik ortamda okuma yaptığını söyleyerek, kütüphanelerde kitap okumanın daha başka bir özelliği olduğunu kaydeden Kaymakam Karabektaş, daha sonra salonda bulunan ilçe merkezindeki değişik okulların öğrencileri ve daire amirleriyle birlikte 30 dakika kitap okudu.

Okumanın ardından, en fazla kitap okuyan öğrencilere çeşitli ödüller Kaymakam Karabektaş ve daire amirleri tarafından verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title