Haberler

Kaymakam İnci'den, Rehabilitasyon Merkezine Ziyaret

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, ilçedeki Özel Hizan Eğitim Kursu ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, ilçedeki Özel Hizan Eğitim Kursu ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Korkmaz ile rehabilitasyon merkezine giden İnci'yi, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yahya Tedik ve öğretmenler karşıladı.

Merkezin çalışmaları ve kurslara devam eden engelli öğrencilerin ihtiyaçları hakkında bilgi alan İnci, burada sınıfları gezerek engelli öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilere hediyeler verip onlarla derse giren İnci, öğrencilere bundan sonra da destek sunacaklarını söyledi.

Her insanın birer engelli adayı olduğunu belirten İnci, şöyle konuştu:

"Engellilik bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutuyla herkesi ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Devletimiz engellilere her alanda kucak açmış ve bu konuda çok ciddi yol katetmiştir. Rehabilitasyon merkezleri de bu gelişimin bir ayağıdır. Engelliler devletimizin sunduğu imkanlar sayesinde, evlerinden özel servislerle ücretsiz alınıp bu merkezlere getiriliyor. Merkezde alanlarında uzman kişilerden eğitim alan engellilerimiz, bu sayede sosyal yaşama daha çabuk adapte olabiliyor. Rehabilitasyon merkezleri engellilerin topluma kazandırılmasında büyük rol oynamaktadır. Böyle bir eğitim kurumunun ilçemizde hizmet vermesi bizi fazlasıyla memnun etmektedir."

Tedik ise ziyaretlerinden dolayı İnci'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Korkmaz Sedat İnci Hizan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title