Haberler

Kaymakam Eşinin Ölümü Antibiyotik İlaçtan

Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'ün eşinin kalp krizinden değil, grip olması nedeniyle kullandığı antibiyotik ilaca verdiği alerjik tepkiden dolayı öldüğünü belirtti.

Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'ün eşinin kalp krizinden değil, grip olması nedeniyle kullandığı antibiyotik ilaca verdiği alerjik tepkiden dolayı öldüğünü belirtti.

Şırnak'ın Uludere Kaymakamı Cemil Öztürk'ün, yine aynı ilçede görev yapan eşi İngilizce öğretmeni Özlem Kıyak Öztürk, geçtiğimiz gün hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından kalp krizi geçirerek öldüğü düşünülen Öztürk'ün ölüm nedeninin grip olması nedeniyle kullandığı antibiyotik ilaca verdiği alerjik tepkiden olduğu belirtildi.

Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, hayatını kaybeden Özlem Kıyak Öztürk'ün baba evine giderek başsağlığı diledi. Özlem Kıyak Öztürk'ün ölüm nedeninin kalp krizi olmadığını belirten Zeyrek şöyle konuştu: "Özlem Kıyak Öztürk, geçtiğimiz Cumartesi günü soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon nedeniyle Uludere Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yapılan kan tahlilinin ardından kendisine serum takıldı. Hem grip hem boğaz enfeksiyonu varmış. Enfeksiyonu bir an önce gidersin denilerek serumla beraber damardan antibiyotik verilmiş. Bünyenin antibiyotiğe karşı alerjisi olduğu için birkaç saniye içerisinde kalbi durmuş. Ölüm nedeni kalp krizi değil. Tamamen ilaca verilen tepkinin sonucu. Bu konuyla ilgili Şırnak Valiliği olarak inceleme başlattık. Otopsi raporu çıktıktan sonra her şey daha da netleşecek. Bu yüzden olayda bir kasıt veya bir ihmal şu anda görünmüyor. Çıkan otopsinin sonucuna göre bir soruşturma yürütülecek. Kullanılan ilaçlar belli, nasıl kullanılmış, ne kadar kullanılmış, otopside çıkacak" dedi.

Eşini kaybeden Cemil Öztürk de herhangi bir ihmal ya da kasıt olduğunu düşünmediğini söyledi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Zeyrek Cemil Öztürk Uludere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title