Haberler

Kayıp Zihinsel Engelliyi 6 Saatte Yetkililere Teslim Edebildi

İstanbul'dan evinden kaçarak Ankara'ya gelen ve 8 gündür kayıp olan zihinsel engelli Arif Delikaya, sabah işe gitmekte olan Murat Ayvaz adındaki bir genç tarafından bulundu.

İstanbul'dan evinden kaçarak Ankara'ya gelen ve 8 gündür kayıp olan zihinsel engelli Arif Delikaya, sabah işe gitmekte olan Murat Ayvaz adındaki bir genç tarafından bulundu. Ayvaz, kolundaki 'sevgi izi' projesi dövmesinden kayıp olduğunu belirlediği Delikaya'yı, 6 saatlik bir çabadan sonra yetkililere teslim edebildi.

İstanbul'daki evinden çıktıktan sonra 8 gündür kaybolan zihinsel engelli 50 yaşlarındaki Arif Delikaya, Ankara'da ortaya çıktı. Bir televizyon kuruluşu programında başlatılan 'Sevgi İzi' projesi kapsamında sol koluna yapılan numaralı dövmeden kayıp olduğunu anlaşılan Delikaya'yı, Ankara'da Murat Ayvaz adındaki genç buldu. İstanbul'dan Ankara'ya otobüsle geldiği anlaşılan Arif Delikaya'yı sabah saat 06.00 sıralarında işe giderken Sıhhiye semtinde gördüğünü belirten Murat Ayvaz, kayıp zihinsel engelliyi ailesine kavuşturmak için 6 saat çaba harcadığını ancak teslim edecek yetkili bulamadığını söyledi.

Murat Ayvaz, engelli kişiyi bulup teslim etemsi sırasında karşılaştaığı zorlukları DHA'ya şöyle anlattı:

"Sabah saat 06.00 sıralarında işe giderken Sıhhiye semtinde bir vatandaşın çaresiz bir şekilde dolaştığını, ardından da kolundaki Sevgi İzi dövmesinden fark ettim. Kayıp olduğunu anladım ve 'Sevgi İzi' programının internet sitesindeki telefonunu aradım. Oradan babasının telefonunu verdiler ve 8 gündür kendisinin kayıp olduğunu söylediler. Babası, Arif'in rahatsızlığından dolayı ilaçlarını kullanmazsa beyin kanaması geçirebileceğini söyledi. Kendisine bir çay ısmarladım ve Necatibey Polis Karokulu'na götürdüm. Burada hiçbir şey yapamayacaklarını belirterek bizi bir ekip arabasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki Kayıp Büro Amirliği'ne getirip bıraktılar. Kayıp Büro Amirliği ise, Cumhuriyet Savcısı emri olsa dahi kayıp şahsı ailesi hayatta olduğu için hiçbir yerden bir yere götüremeyeceklerini belirtiler. Sevgi İzi dövmesini ve ilaçlarını acil kullanması gerektiğini, ailesine teslim edilmesini söylememe rağmen bizimle ilgilenmeyerek gönderdiler.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden çıktık ve bir alışveriş merkezine gelerek kendisinin karnını doyurup çay ısmarladım. Sevgi İzi projesindeki telefon numarasını aradım, o başka bir yapımcıya, o başka bir kişiye yönlendirip durdular.

Ardından çaresiz kaldım Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nü aradım. Hafta sonu olduğu için Sosyal Hizmetler ilçe müdürlüklerinde çalışan kimsenin olmadığını belirtiler. Arif ağabeyi gören yolunu değiştirdi, kimse ilgilenmedi, Bartın'da amcasının yanına gitmek için yola çıkmış. Zihinsel engelli olduğu belli olduğu halde otobüs firması 25 TL'ye bilet kesebilmiş ve alıp İstanbul'dan Ankara'ya getirip bırakmışlar ne yazık ki.

Çaresiz kalınca Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü'nü tekrar telefonla arayınca oradan bir yetkili dönüş yapıp beni aradı, ilgileneceklerini söylediler. Sabah 06.00'dan şu an saat 12.00 yani 6 saattir karakol karakol dolaşıp, sahip çıkmalarını istiyoruz."

SOSYAL HİZMETLER YETKİLİSİ, "POLİSİN GETİRİP BİZE TESLİM ETMESİ GEREKİRDİ"

DHA muhabirinin telefonuyla konuştuğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara Sosyal Hizmetler yetkilisi, "Kayıp şahsı bulan arkadaş sabah 06.00'dan beri doğru yerleri arayamamış, hep yanlış yerleri aramış. İlçelerdeki kuruluşlarımız hafta sonları hizmet veremiyor. En son İl Müdürlüğümüze ulaştı, konuyla hemen ilgilendik ve en kısa sürede talimat verildi ve şahsı Saray Engelsiz Yaşam Merkezinden gelip alacaklar. Buradaki olay emniyet üzerine düşeni yapmamış, o vatandaşımızı alıp bize getirseydi hiçbir sıkıntı olmayacaktı zaten. Bu gibi rutin durumlarda emniyet benzer şahısları aldığı zaman bizim Saray Engelsiz Yaşam Merkezimize iletiyor" diye konuştu.

Daha sonra alışveriş merkezi önüne araçla gelen Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilisi Arif Delikaya adlı zihinsel engelli vatandaşı teslim aldı. Yetkili, kayıp kişiin en kısa sürede İstanbul'daki ailesin eteslim edileceğini söyledi.

Sorulduğunda kendisinin 6 yaşında olduğunu ifade edebilen ancak 50'li yaşlardaki Arif Demirkaya adlı zihinsel engelli vatandaş, kendisiyle 6 saattir yakından ilgilenen Murat Ayvaz ile vedalaşırken sarılarak teşekkür etti.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title