Haberler

Kayıp Yakınlarının Oturma Eylemi 300' Üncü Haftasında

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının, "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eyleminin 300’ üncüsü gerçekleştirildi.

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının, "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eyleminin 300' üncüsü gerçekleştirildi.

Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirilen oturma eyleminde konuşan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Abdusselam İnceören, 31 Ocak 2009 tarihinden bu yana her hafta Cumartesi günleri "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganıyla oturma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Eylemlerinde talep ettikleri tek şeyin adalet olduğunu belirten İnceören, 90'lı yıllarda gözaltına alınıp kaybolan binlerce insandan haber alınamamasına rağmen, kayıplarına ulaşmanın umudunu hiç yitirmemiş insanların eylem alanında bulunduğunu belirtti.

İnceören, "Hakikat, savcılık raflarında tozlanmış dosyalarda ortaya çıkarılmayı beklemekte. Uzun yıllara yayılan ve sonuçlandırmayan yargı süreçleri, hakikati ve adaleti zamanaşımı tehlikesi ile yüz yüze bırakmıştır. Bununla beraber dava açılan birçok dosyada failler beraat ettirilerek, devlet aklanmaya çalışılmıştır" dedi.

İHD Diyarbakır Şubesi Kayıplar ve Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu Üyesi Av Abdullah Zeytun, 300 haftadır kayıp yakınları ile birlikte bu alanlardan kayıpların akıbetinin ortaya çıkarılması için mücadele ettiklerini, 300 hafta geçmesine rağmen yetkililerin, kayıp bulunması ile ilgili bir çaba içerisinde olmadığını iddia etti.

Eyleme, İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Barosu Başkanı Av Tahir Elçi, Mezopotamyada Yakınlarını kaybedenler Derneği (MEYA-DER) yöneticileri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (Diyar TUHAD-DER) yöneticileri katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Koşuyolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title