Haberler

Kayıp Yakınları 365'inci Eylemini Gerçekleştirdi

Güncelleme:

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 365'incisi gerçekleştirildi.

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 365'incisi, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kayıp fotoğraflarının taşındığı eyleme İHD Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri, kayıp yakınları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve insan hakları aktivistleri katıldı.
Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen eylemde, oturma eylemi öncesi konuşan İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kayıpların olaylarının ve cinayetlerin, devletin bilgisi altında gerçekleştiğini belirtti. Yüzleşme sağlanmadıkça, kayıplar bulunana ve faillerin yargılanana dek bu mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Bilici, yargı organlarını vicdanlı olmaya ve adaleti sağlamaya davet itti.

'İnsanlığa karşı işlenen suçların hesabı sorulacak'

Cizre'deki yaralıların sağlığa erişim haklarının ihlal edildiğini ve bir vahşete dönüştüğünü söyleyen Bilici, Cizre'deki yaralılara yönelik öldürme ve katliam çabası içerisinde olduğu söyledi. Hakikatin er yada geç ortaya çıkacağını belirten Bilici "İnsanlığa karşı işlenen suçların hepsinin hesabı sorulacak. Bunun ilelebet size kalacağını mı sanıyorsunuz? Siz ne zamana kadar bu vahşeti sürdürebileceğinizi sanıyorsunuz. Size düşen diyalog kurmaktır. Bu işi muhatapları ile çözebileceksiniz. Bu sorunu Kürtlerin kendine önder kabul ettiği insanlarla çözersiniz. Derhal bu vahşete son verin ve Öcalan ile sorunu konuşun. Size başka bir yol tavsiye etmiyoruz" diye konuştu.

Bilici'nin ardından İHD Diyarbakır Şubesi Kayıp Komisyonu Üyesi Abdullah Zeytun, 1994 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kontrolü yapan askerlerce gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Tekin'in hikayesini anlattı. Yapılan konuşmaların ardından yapılması planlanan oturma eylemi, sağanak yağmur nedeniyle yapılamadı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title