Haberler

    Kayıp Uçağı Yanlış Yerde Aradılar

    Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla kaybolan ve tüm aramalara rağmen izine rastlanamayan Malezya uçağının düştüğü...

    -

    Kuala Lumpur- Pekin seferini yaparken 8 Mart Cumartesi günü 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla kaybolan ve tüm aramalara rağmen izine rastlanamayan MH370 sefer sayılı Malezya uçağının düştüğü belirtilen Hint Okyanusu'nda olmadığı açıklandı.


    Avustralya Ulaşım Güvenlik Bürosu (ATSB) ve Ortak Ajans Koordinasyon Merkezi'nden (JACC) yapılan açıklamada, daha önce kayıp uçaktan verildiği zannedilen sinyallerin geldiği bölgede yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmadığı ve bundan dolayı uçağın düştüğü yerin belirlenen bölge olmadığına karar verildiği belirtildi.


    JACC, 7 Nisan'da Avustralya gemisi Okyanus Kalkanı tarafından bölgeden alınan sinyallerin 2 saatten fazla devam ettiği ve bu sinyallerin insan yapımı bir kaynaktan olma ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi. İlk sinyalden 2 gün sonra alınan iki sinyalin ise 5 ila 7 dakika sürdüğü eklendi.


    ABD Deniz Kuvvetleri Okyanus Mühendisliği Müdür Yardımcısı Michael Dean'in CNN'de yayınlanan, sinyallerin kayıp uçakla ilgisinin olmadığı açıklaması üzerine, JACC, okyanus dibinde araştırma yapan insansız denizaltı Bluefin-21'in kayıp uçakla ilgili hiçbir bulguya rastlamadığını doğruladı.


    JACC, şu ana kadar ellerinde bulunan verileri birleştirerek kayıp Malezya uçağının nereye düşmüş olabileceğini belirlemeye çalışılacaklarını ve arama çalışmalarının 60 bin kilometrekarelik bir alanda genişletilerek devam ettirileceğini duyurdu.


    İstifa çağrısı


    Diğer taraftan, Malezya Havayolları çalışanları, söz konusu uçağın kaybolmasının ardından eleştirilerin hedefi olan şirketlerinin üst yöneticisini istifaya çağırdı.


    Malezya Havayolları çalışanlarının üye olduğu sendikanın genel sekreteri Muhammed Cabbarullah Kadir, hükümet ve havayollarının uçak trajedisiyle ilgili ellerinden geleni yaptığını, ancak Üst Yönetici Ahmet Cuhari Yahya ile ekibinin şirketin geleceğini planlamak konusunda liderlik sergileyemediğini söyledi.


    Kadir, havacılık konusunda yeni bir yönetimin, eleştirilerin hedefi olan Malezya Havayolları'nın performansını iyileştireceğine inandıklarını kaydetti.


    Kaynak: AA



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Kuala Lumpur Avustralya Malezya Pekin Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title