Haberler

Kayıp Tazıyı Bulana Para Ödülü Verecek

Bodrum'da Veteriner Hekim Ahmet Kurt'a ait, soyu tehlikede olan bir çift türk tazısından dişi olanı kayboldu.

Bodrum'da Veteriner Hekim Ahmet Kurt'a ait, soyu tehlikede olan bir çift türk tazısından dişi olanı kayboldu. Köpeğinin çalındığını düşünen Ahmet Kurt, 'ares' adlı dişi tazısını bulana para ödülü vereceğini söyledi. Ares kaybolduktan sonra, eşi 'ala' adlı erkek tazının yemeden içmeden kesildiği kaydedildi.

Özel bir veteriner kliniği sahibi Ahmet Kurt'un Bitez Mahallesi'ndeki evinin bahçesinden, geçen perşembe günü akşam saatlerinde dişi tazısı kayboldu. Kanuni Sultan Süleyman döneminde tavşan avında kullanması nedeniyle 'sultan tazısı' olarak da anılan 'Türk tazısı' cinsi köpek, aramalara rağmen bulunamadı. Kayıp tazının sahibi Ahmet Kurt, Ares'en sonra yalnız kalan Ala adlı erkek tazının yemeden içmeden kesildiği söyledi.

600 YILDIR AVCILARIN EN İYİ DOSTU'

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu'nu tarafından soyu tehlikede olduğundan Türk tazısının koruma altına alındığını belirten Ahmet Kurt; tazıları geçen mayıs ayında yavruyken Eskişehir'den getirdiğini söyledi. Köpeğin sahibine ve evine çok bağlı olduğunu vurgulayan Kurt şöyle dedi:

"Amacım ırkları koruma altında olan bu köpekleri çoğaltıp neslinin tükenmesini önlemek. Bu nedenle henüz yavru iken alıp büyüttüm. Anadolu'nun saf ırkı olan bu av köpekleri yaklaşık 600 yıldır avcıların en iyi dostu. Sadece tavşan avında kullanılır. Sahibine çok sadıktır. Sultan tazısı adını da Kanuni Sultan Süleyman'dan almıştır. Ancak son yıllarda sayıları gittikçe azaldı. Ares çalınınca Ala'nın yemeden içmeden kesildiğini gördük. Çok cins ve ilginç bir yapıya sahip olduğu için kısa sürede bulunacağına inanıyorum."

Ahmet Kurt, köpeği bulan kişiye para ödülü vereceğini söyledi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Ahmet Kurt Bodrum Bitez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title