Haberler

Kayıp PKK Yöneticisi, Barzani'ye Katılmış

Güncelleme:

Kandil Dağından 73 gün önce ayrılarak bir daha dönmeyen KCK Yürütme Konseyi üyesi Biryar Gabar'ın, Erbil'de yapılması planlanan Kürt ulusal kongresi hazırlık komitesinde yer aldığı ve Erbil'e geldikten sonra Kandil'e geri dönmeyerek Mesut Barzan'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne (IKDP) katıldığı belirtildi. Bazı Kürt kaynakları, Gabar'ın Cemil Bayık ile fikir ayrılığına düştüğü için PKK'dan ayrıldığını öne sürdü.

CEMİL BAYIK İLE FİKİR AYRILIĞINA DÜŞTÜ

Bazı Kürt internet siteleri, İran'ın Sine kenti nüfusuna kayıtlı olan ve 1999 yılında PKK'ya katılarak Murat Karayılan'ın başkanlığı döneminde KCK Yürütme Konseyi üyeleğine kadar yükselen Biryar Gabar'ın, Cemil Bayık'ın göreve gelmesi ile kendisi ile fikir ayrılığına düştüğü ve bu nedenle PKK'dan ayrıldığını ileri sürdü.

PKK'dan ayrılıp IKDP'ye katılan Gabar'a şimdiye kadar IKDP içerisinde bir görev verilmediği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kandil Dağı Cemil Bayık Erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (10)

PEHHHcolak-yunus@hotmail.com:

Bir köpeğin hikayesi...

34
31
yanıtYanıtla
S.B.saffet_b@yahoo.de:

la bu Barzani Erdoğanın Diyarbakırda ziyaret ettiği arkadaşı değilmiydi ? Demek Teröristleri koruyor ve partisinde barındırıyor, bazıları da onu görüşmeler için ülkesine davet ediyor, helal olsun valla, yakışır teröristlerle pazarlık edenlere !!

34
25
yanıtYanıtla
TARIKtrkcll34@yahoo.com:

ÇOKTA LÜLÜ

20
12
yanıtYanıtla
olmadikocabas79@hotmail.de:

sunun suratina bak meymenetsiz tipsiz

16
16
yanıtYanıtla
aldg hava bsnababakaan12345@hotmail.com:

Barzani yolladi , barzani cagirdi , suratsiz mymunu.Bunada sorsan benim dedem Caakkalede savasti der öteki Türkiyedeki hemcinsleri gibi .Iran bunlarin dillerinden cok iyi anliyor , bizde dogada koruma altindalar

16
12
yanıtYanıtla
olamadınızselentolga@hotmail.com:

şu dağdaki pkk bile iktidardan daha mert adamlar yaptıkları herşeyin arkasında dağdakiler kadar olamadınız

10
10
yanıtYanıtla
K.T.k.t.@hotmail.com:

sende onlardan oldugundan agzindan böyle lagim akiyor olmasin sakin

yanıt0
yanıt0
maalesef -@hotmail.com:

devlet maalesef bunları el üstünde tutuyor ve daha sonrada ülkenin bir bölümünü bunlara verecek bence .Bir sürü de haklar elde edecekler.

9
9
yanıtYanıtla
yazıklar olsunselentolga@hotmail.com:

bizim bu koyun millete hak kürtlerdeki kadar akıl beyin varmı acaba adamlar uyanık hiç bir şekilde oyuna gelmez kanmazlar almış bunca yolsuzluk bunca ahlaksızlıktan sonra bile almış eline kaval koyunları toplanmış meeee meeeeeeeeeeleyip alkış tutuyorlar

yanıt0
yanıt0
yok yavselentolga@hotmail.com:

oh iyi yapmış akp ye katılacak değildi ya

10
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title