Haberler

Kayıp Öğretmen 4 Yıldır Bulunamıyor

Eğitim Sen Eskişehir Şube yöneticileri, 4 yıl önce Mihalgazi ilçesinde kaybolan öğretmen Mehmet Ali Örkmez’e ne olduğunu öğrenmek istediklerini, bu konuda bir açıklama beklediklerini belirtti.

Eğitim Sen Eskişehir Şube yöneticileri, 4 yıl önce Mihalgazi ilçesinde kaybolan öğretmen Mehmet Ali Örkmez'e ne olduğunu öğrenmek istediklerini, bu konuda bir açıklama beklediklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Şube Sekreteri Murat Yaman, üyeleri öğretmen Mehmet Ali Örkmez'in 15 Mart 2010 günü görev yaptığı ilçede kaybolduğunu anımsatarak; KESK ve Eğitim Sen Genel Merkezi ve şubenin tüm girişimlerine, yapılan arama ve yürütülen soruşturmalara, TBMM'de yazılı soru önergeleri verilmesine rağmen 4 yıldır hiçbir ilerleme kaydedilmemesinin, "Soruşturmada ihmal mi var?" sorusunun akla getirdiğini söyledi.

Soruşturmanın hangi yönde ilerletildiğinin meçhul olduğunu öne süren Eğitim Sen Şube Sekreteri Murat Yaman, "Yakın çevresindeki kişilerin olayın cinayet olabileceğine dair ifadeleri olduğu halde neden bir cinayet soruşturması yürütülmemiştir? Bu kapsamda Mehmet Ali'yi en son gören kişilerin ifadeleri üzerinde detaylı ve titiz bir soruşturma yapılmış mıdır? Küçük bir ilçe olan Mihalgazi'de kaç ev aranmış, kaç kişiyle konuşulmuştur. Eskişehir Valililiği ve Emniyet Müdürlüğü soruşturmanın akıbetine dair kamuoyuna, ailesine ve sendikamıza açıklama yapılmalıdır" dedi.

Mehmet Ali'nin kaybolmasının normal bir kayıp vakası olarak görülemeyeceğini vurgulayan Yaman şunları söyledi:

"Başka bir ilden gelen bir öğrencinin, bir öğretmenin canı devlete emanettir. Olayın oluşu üzerindeki sis perdesinin kaldırılması devletin sorumluluğundadır. Eskişehir adına kara bir leke olan bu olaya yeterince sahip çıkılamamıştır. Eğitim Sen olarak arkadaşımızı asla unutmayacağız ve 'faili meçhul' kalmasına izin vermeyeceğiz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mihalgazi Eskişehir Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

yaman erhanibiruk@hotmail.com:

hadi söyleyin burda da Tayyip kaçırmıştır. hadi utanmayın söyleyin o yapmıştır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title