Haberler

Kayıp Koyunları Jandarma Bulup Sahibine Teslim Etti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde dağlık alanda havanın kararmasıyla kaybolan yaklaşık 80 koyun, jandarmanın yürüttüğü arama çalışmalarının ardından bulunarak sahibine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Gökçimen Mahallesi yakınlarındaki dağlık alanda çalıştığı çiftliğe ait küçükbaş hayvanları otlatan çoban Mehmet Yiğit, havanın karardığı saatlerde sürünün ikiye bölünmesi üzerine yaklaşık 80 koyunu alanda kaybetti.

Büyük bölümü koyun olan aralarında keçilerin de olduğu sürünün kalan bölümünün kaybolmaması için yoluna devam ederek çiftliğe kadar götüren çoban, daha sonra kaybolan koyunları aramak için tekrar bölgeye gitti. Karanlık Dere mevkisinde kayıp koyunları arayan çoban jandarmaya da haber vererek yardım istedi. Dağlık alanda kayıp koyun sürüsünün olduğu yönünde aldığı ihbar üzerine bölgeye hareket eden Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma asayiş ekipleri, çobanla birlikte yaya olarak ve araçlarla arama çalışmalarına katıldı. Geniş bir alanda sürdürülen arama çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü ancak bir netice alınamadı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte çalışmalarına devam eden jandarma, koyunları Gölcük Yaylası Mevkiinde buldu. 17 saat sonra koyunları bulan jandarma, sürüyü sahibine teslim etti.

Kayıp sürüsünün bulunması üzerine sevinen çoban Yiğit, sürünün bulunmasına sevindiklerini söyleyen jandarmaya sarılarak teşekkür etti.

Çoban Mehmet Yiğit, koyunların çiftliğe yaklaşık 7-8 kilometre mesafedeki Karanlık Dere mevkisinde otlatırken ikiye bölündüğünü belirterek, "Sürüdeki 80 kadar koyun kayboldu. Sürünün kalan büyük bölümünün de kaybolmaması için çiftliğe kadar götürdüm. Ardından jandarma ile birlikte dağda bulmak için yaklaşık 17 saat seferber olduk. Sonra koyunları Gölcük Yaylası'nda jandarmanın sayesinde bularak çiftliğe kadar beraber getirdik. Daha önce başıma hiç böyle bir olay gelmemişti ama zaman zaman sürünün dağda ikiye bölünmesi gibi durumları yaşıyorum. Sürüde büyük bölümü koyun olan toplam 180 koyun ve keçi vardı. Kaybolduğunda kurtların yemesinden endişe ettim. Bulununca rahat nefes aldım. Koyunlar dağda bir gece geceledi. Jandarmaya çok teşekkür ediyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gökçimen Beyşehir Gölcük Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title