Haberler

Kayıp Kaçak Sorununa Son

İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Su bizim geleceğimizdir.

İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Su bizim geleceğimizdir. Suyu koruma adına herkese çeşitli görevler düşüyor. Bu kapsamda Su Kanunu'nun çıkarılması için yürütülen çalışmaları destekliyoruz. Ayrıca kayıp kaçak ile mücadelede şebeke yenilenmesi ve lokal çalışmalar yapılmalıdır. Su ve Kanalizasyon İdareleri olarak operasyonel çalışmalar yaparak da kayıp kaçağın önüne geçebiliriz" dedi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı Sakarya'da başladı. Elmas Otel'de gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Su yönetimi konusunda TBB ile işbirliği içerisinde programlar yapıyoruz. Yenilenebilir enerji, atıksu ve içmesuyu yönetiminde birçok ilimizde çeşitli programlar gerçekleştirildi. İnşallah çalışmalarımız artarak devam edecek" diye konuştu.

Rüstem Keleş, "Su ve Kanalizasyon İdareleri ile belediyelerin ilgili birimleri suyun operasyonel yönetiminde çok önemli birimlerdir. Gerçekleştirdiğimiz eğitim de işletme idarelerine katkıda bulunmaktadır. İşletme verimliliği çok önemlidir. Çünkü işletme verimliliği; su varlığı, enerji tüketimi ve atıksu bakımından ciddi bir öneme sahiptir. Bu verimlilik belediyelerimizin Su ve Kanalizasyon İdarelerinin etkinliğine bağlıdır" ifadelerini kullandı.

Su yönetiminde kayıp ve kaçak ile mücadelenin önemine değinen Rüstem Keleş, "Su bizim geleceğimizdir. Suyu koruma adına herkese çeşitli görevler düşüyor. Bu kapsamında Su Kanunu'nun çıkarılması için yürütülen çalışmaları destekliyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde Su Kanunu çalışmaları tamamlanır. Ayrıca Su Yönetimi ile ilgili eğitimler kayıp kaçak anlamında çok önemlidir. Kayıp kaçak ile mücadelede şebeke yenilenmesi ve lokal çalışmalar yapılmalıdır. Su ve Kanalizasyon İdareleri olarak operasyonel çalışmalar yaparak da kayıp kaçağın önüne geçebiliriz" diye konuştu.

Programın devamında söz alan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, "Belediyelerimizin çok önemli görevleri var. Belediyelerimiz vatandaşlarımıza bire bir hizmet verme gayreti içerisinde. Belediyelerimizin en önemli hizmet konuları içmesuyu ve atıksu konularıdır. İçmesuyu vatandaşlarımızın sağlığı için çok önemli bir konudur. Bu konu kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği olarak Su ve Kanalizasyon İdarelerimizle işbirliği içerisinde su yönetimi konusunda eğitimler düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

21 - 23 Aralık tarihleri arasında sürecek olan İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı'nda, suyun geleceği, belediyeler ve çevre mevzuatında içme ve kullanma suyu kavramları ve belediyelerin yükümlülükleri, su alma yapılarının içmesuyu arıtma tesisi verimine etkileri ve koku giderimi, abone, havza, içmesuyu şebekesi yönetimi, su kirliliğinin kontrolü için belediyelerin alması gereken önlemler, içmesuyu arıtma prosesleri ve kaliteli su temini, elektromekanik sistemlerin bakımı, içmesuyu bakımında SCADA sistemleri konularında sunumlar yapılacak. Programın sonunda ise katılımcılar, Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri ve ADASU HES Tesisleri'ni yerinde inceleyecek. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rüstem Keleş Sakarya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title