Haberler

Kayıp Gizem'in Cesedi Bulundu

Güncelleme:

Adana'da 2 gündür haber alınamayan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in bu sabah cesedi bulundu. Katil zanlısı, Gizem'in akrabası.

Adana'da pazar günü öğle saatlerinde evden parka gitmek için çıkan ve kaybolan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in bulunması için polis özel ekip oluşturmuştu. Bu sabah acı haber geldi. 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in cesedi bulundu.

KATİL ZANLISI AKRABA ÇIKTI

Gizem Akdeniz'in bulunması için yürütülen soruşturma kapsamında, küçük kızın babasının kuzeni S.A. (25) gözaltına alındı. Zanlının ifadeleri sonucunda Gizem'in cesedi, Karaisalı yolundaki Rüzgarlıtepe mevkisinde ağaçlık bölgede bulundu. 

MİNİK BEDENE İŞKENCE

Otopsi öncesi ilk belirlemelere göre minik Gizem'in bıçaklanarak boğulduğu, daha sonra cesedinin kısmen yakıldığı belirlendi. Gizem'in cesedi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

CİNAYETİN NEDENİ İNTİKAM

Katil zanlısı olarak gözaltına alınan S.A'nın, Gizem'in ablasıyla evlenmek istediği, ailenin buna karşı çıkması üzerine intikam duygusuyla cinayeti işlediği öne sürüldü.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞ

Adana'da pazar günü kaybolduktan sonra öldürülmüş halde bulunan Gizem Akdeniz'i babasının amcasının oğlu S.A.'nın parkta oynarken arabasına alıp Kabasakal Mezarlığı'nın arkasına götürüp koli bandı ile bağlayıp bıçakladıktan sonra üzerine benzin dökerek yaktığı ve eve gelip arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıktı.

PARKA GİTTİ, GERİ DÖNMEDİ

Edinilen bilgiye göre, pazar günü Gizem Akdeniz öğle saatlerinde Tellidere Mahallesi'ndeki evinden çıkarak parka geldi. Bu arada annesi de pazara gitmişti. Anne Hatice Akdeniz pazardan geldi ancak kızı Gizem bir türlü eve gelmedi. Bunun üzerine Hatice Akdeniz, durumu polis ve eşine haber verdi. Olay yerine gelen polis mahallede arama yaptı ancak bulamadı. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü özel bir ekip oluşturdu. Bütün asayiş ekipleri ve çocuk şube ekipleri çocuğu bulmak için seferber oldu. Önce polis hakim kararı çıkartarak mahalledeki bütün evleri tek tek aradı.

ÇOCUKLARDAN BİRİ SÖYLEDİ

Bu arada parkta o saatte bulunan çocuklar da tek tek sorgulandı. Çocuklardan biri Gizem'i en son babası Mustafa Akdeniz'in amcasının oğlu S.A. ile gördüğünü söyledi. Bunun üzerine polis S.A. ile görüşürek Gizem ile son görülen kişi olduğunu söyledi. S.A. parkta yanına gittiğini eve gitmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Polis zanlıya ondan sonra nerelere gittiğini sordu. Zanlı ailesini pikniğe götürdüğünü ve daha sonra nerelere gittiğini anlattı. Polis bunu üzerine S.A.'yı serbest bıraktı. Daha sonrada arama yapmaya devam etti. Polis Ankara'dan arama köpeği getirilmesini istedi. Diğer taraftan güven timleri de devreye girerek sokak karış karış arandı. Helikopterle aramaya havadan destek verildi.

SULAMA KANALINDA 5 KM BOYUNCA ARAMA

Çocuk Şube Müdürlüğü Deniz Polisi'yle birlikte çocuğun DSİ'ye ait sulama kanalına düşebileceği ya da öldürüldükten sonra kanala atılabileceği ihtimali üzerine kanalda 5 kilometre boyunca arama yaptı. Yapılan aramada bir sonuç çıkmadı. Ayrıca özel ekipten bir kısmı ise S.A.'nın o gün 'Gittim" dediği yerlerdeki güvenlik kameralarını ve mobese görüntülerini tek tek inceledi.

30 DAKİKALIK SORGUDA İTİRAF ETTİ

Yapılan incelemelerde S.A.'nın gittim dediği bazı yerlerde olmadığı görüldü. Bunun üzerine S.A. aileyle birlikte arama yaparken polis tarafından gözaltına alındı. Zanlı, 30 dakika sonra sorguda Gizem'i öldürdüğünü itiraf etti.

BABASI EVLENMELERİNE İZİN VERMEYİNCE...

Zanlının özel güvenlik elemanı olarak çalıştığı, Gizem'in evinin karşısında oturduğu, Mustafa Akdeniz'in hemşirelik bölümünde okuyan kızı Gamze ile evlenmek istediği, ancak verilmediği için cinayeti işlediği öğrenildi.

ÖNCE BIÇAKLADI, ARDINDAN BENZİN DÖKÜP YAKMAYA ÇALIŞTI

Zanlının Gizem'in parktan otomobiliyle alıp Kabasakal Mezarlığı Rüzgar Tepe Mevkii'ne getirip burada koli bandı ile bağladıktan sonra önce bıçaklayıp daha sonra benzin dökerek yakıp gittiği belirlendi. Ancak Gizem'in tam olarak yanmadığı tespit edildi. Zanlı gece itirafın ardından polisi Gizem'i bıraktığı yere götürdü. Polis Gizem'i zanlının gösterdiği yerde bulup inceleme yaptıktan sonra adli tıp kurumu morguna kaldırdı.

"GİZEM'İ ÖLDÜRÜP ARAMAYA KATILDI"

Zanlının Gizem'i pazar günü öldürdükten hemen sonra eve geldiği burada Gizem'in kaybolduğunu bilmiyormuş gibi ailesinin yanına gitti. Daha sonra anne ve baba ile arama çalışmalarına katıldı. Kendisinden şüphelenilmemesi için başka yere gitmeyip pazar gününden bu yana işe bile gitmeyerek Gizem'in arama çalışmalarına katıldığı belirlendi.

Çalışmalar sırasında Gizem'in pazara gittiğini söyleyerek yönlendirme de yaptığı belirlendi. 

ABLASI ADLİ TIP ÖNÜNDE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
 
Acı haberi alan Akdeniz ailesi Adlı Tıp Kurumu'na akın etti. Gizem'in ablası Gamze, sinir krizleri geçirip, kendini yerlere attı. Evlat acısıyla yıkılan baba Mustafa Akdeniz, gözyaşlarına boğulan çocuklarına sarılıp, sakinleştirmeye çalıştı. Acılı abla Gamze Akdeniz, katil zanlısına beddualar yağdırıp, "Onu kendi ellerimle öldüreceğim. Kardeşimin suçu neydi. Ona nasıl kıydı?" diye feryad etti.

ZIRHLI ARAÇLA ADLİYEYE GETİRİLDİ

6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan ve bir sitede özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki S.A.'nın sorgusu tamamlandı. Adana Barosu'ndan görevlendirilen avukat nezaretinde ifade veren S.A., geniş güvenlik önlemleri altında Adana Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartıldı. Çelik yelekli olarak zırhlı araca bindirilen cinayet şüphelisi, olası linç girişimine karşı toplam 100 polis tarafından korundu.

"BÖYLELERİNİ ASMAK GEREK"

Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen S.A., araca bindirilirken çevrede toplananlar da tepki gösterdi. "Böylelerini asmak gerek, hükümet her türlü kanunu çıkartıyor, bu gibi adamlar için idam kararını da çıkartsınlar" diye bağırarak S.A.'ya saldırmak isteyenleri polisler engelledi.

Cinayet şüphelisi S.A., daha sonra geniş güvenlik önlemi altında Adana Adliyesi'ne getirilip, cezaevi araçlarının giriş çıkış yaptığı kapından binaya alındı.  Adliye çevresinde polis zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı.

41 AVUKAT KATİL ZANLISINI SAVUNMADI

Öte yandan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, katil zanlısı S.A. için Baro'dan avukat talep edildiğini, 41 avukatın katil zanlısını savunmak istemediğini açıkladı. Çıtırık, bunun üzerine zorunlu olarak Baro Yönetim Kurulu üyesi avukat Ahmet Faruk Ulaş'ın, katil zanlısının sorgusuna katıldığını bildirdi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Gizem'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından ailesine teslim edildi.

Morgdan küçük kızın cenazesini alan annesi Hatice, babası Mustafa, ablaları Gamze, Emine ve Zehra Akdeniz ile yakınları cenazeyi beklerken sinir krizi geçirdi.


      
Evinin önünden Kabasakal Mezarlığı'na götürülen Gizem'in cenazesi, burada kılınan namazın ardından gözyaşları içerisinde defnedildi.
      
Cenaze törenine, ailenin yakınları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Adli Tıp Kurumu Mustafa Akdeniz Karaisalı Güncel Haberler

500

Yorumlar (325)

ars chezap@che.com:

İİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİDDDDDDDDDDDDDDDAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMçare idam. başka yol yok....

43
0
yanıtYanıtla
Ahmetvecdiahmetvecdi@gmail.com:

DEMEKKİ İDAM CEZASINI BAZI SUÇLAR İÇİN KALDIRMAMAK GEREKİYORMUŞ...

40
0
yanıtYanıtla
ufuk karaufuk2140@hotmail.com:

şeriat gelmeden bu işler düzelmez

28
10
yanıtYanıtla
HalilHdnmdyjd@7653.co.hbf:

Bununyapanlar hristiyanmi yahudimi yoksa ateistmi yobazsin

yanıt0
yanıt0
idam geri gelsinkarahan44@hotmail.com:

idam geri gelmeli bu ve bunun gibiler başka türlü ıslah olmaz

38
0
yanıtYanıtla
suat avcıs.avci198272@hotmail.com:

3 yıldır devlette doktor olarak çalışıyorum, küçük sayılan bir ilde, hastalarla birebir muhatap oluyorum. öncesinde millet sadıktır, efendidir, delikanlıdır derken 3 yılda bu milletle ilgili tüm düşüncelerim tersine döndü. her türlü hile, üçkağıt, yalan, dolandırıcılık, haksızlık, gasp maalesef bizde. insanlar manyak gibi, sinir stres, asabiyet, başkasının malına göz dikme hepsi maalesef bizde. kanuna uyan yok, ceza yok, caydırıcılık yok. torpil, adam kollama tavan yapmış durumda. sorsanız herkesin her konuda bilgisi var, ama işin özüne baksanız tamamen cehalet. şu son zamanlarda ülkede olan olaylara bakar mısınız? çocuk tecavüzü kaçırma, öldürme... ve bunları yapan insanlar inanın azımsanamayacak kadar az değil. devlet bunları görmüyor, millette bunlara şakşak yapıyor. daha ne diyim bilemiyorum ki.

36
0
yanıtYanıtla
Aslanaslan@hotmail.com:

Ya kardeşim çıkarın şu idam yasasını daha ne kadar bekleyeceksiniz daha kaç masum çocuk ölecek bu ölümlerden dolaylı olarak hükümette sorumlu caydırıcılık yok adamlar bundan cesaret alıp her türlü pisliği yapıyorlar irandaki gibi vinçle sallandır bakalım kimse cesaret edebilecekmi

35
1
yanıtYanıtla
alp ataakinci.x@hotmail.com:

ülkede ne hukuk kaldı ne adalet sürekli birilerine üstelik çocuklara tecavüz edilip öldürülüyor. kısasa kısas olmalı idam geri gelmeli yoksa bu işin sonu olmaz!

34
0
yanıtYanıtla
ali67kurtman67@hotmail.de:

En iyi adalet Allahin adaletidir. Şeriata kizanlar şimdi idam diye avaz avaz bagiriyor.

31
3
yanıtYanıtla
ALPERENalperenbozkurt@hotmail.com.tr:

İDAM İDAM İDAM.

31
2
yanıtYanıtla
Tüm 325 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title