Haberler

Kayıp Gencin Cesedi 4 Günde Bulundu, Ailesi Öldüğünü 9 Yıl Sonra Öğrendi

Adana'da 2004 yılında kaybolan ve cesedi 4 gün sonra bulunan 19 yaşındaki gencin ailesi 9 yıl sonra evlatlarının öldüğünü ele geçirilen bir silahın balistik raporundan sonra öğrendi.

Adana'da 2004 yılında kaybolan ve cesedi 4 gün sonra bulunan 19 yaşındaki gencin ailesi 9 yıl sonra evlatlarının öldüğünü ele geçirilen bir silahın balistik raporundan sonra öğrendi.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Nevzat Aslan (19), 22 Eylül 2004 tarihinde evden çıktıktan sonra bir daha dönmedi. Kaybolmasından 2 gün sonra hastanede yatan Nevzat Aslan'ın ağabeyi Şahin Aslan (41) Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. Aslan'ın başvurusunun ardından 2 gün sonra jandarma mıntıkasında silahla vurulmuş bir erkek cesedi bulundu. Ceset otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsi yapılan 30-35 yaşlarında şahsın kimliği ise belirlenemedi. Bunun üzerine ceset, 15 gün sonra Kabasakal Mezarlığı'na defnedildi.

Olaydan 9 yıl sonra mayıs ayında bir otomobilde yapılan aramada jandarma ekipleri ruhsatsız bir silah ele geçirdi. Jandarma silahı balistik raporunun alınması için kriminal incelemeye gönderdi. İnceleme bir hafta sonra sonuçlandı. Jandarma, 26 Eylül 2004 tarihinde cesedi bulunan kişinin öldürülmesi olayında bu silahın kullanıldığını belirledi.

Jandarma ekipleri o tarihte polise ve jandarmaya kayıp başvurusu yapan ve hala bulunamayan kişilerin ailelerini tek tek Adana İl Jandarma Komutanlığı'na davet etti. 9 yıldır kardeşini arayan Şahin Aslan'da jandarmaya gelerek kimliği belirlenemeyen cesedin olay yerinde çekilmiş fotoğraflarına baktı. Şahin Aslan, yüzü tahrip olmasına rağmen kardeşi Nevzat Aslan'ı teşhis etti. Ancak jandarma işi şansa bırakmayarak aileden aldığı DNA örneklerinin incelenmesini istedi. Alınan DNA örneklerinin sonucu 5 gün önce kimliği belirlenemeyen cesedin Nevzat Aslan olduğunu ortaya koydu. Aile bu haberi alınca ikinci kez yıkıldı.

"9 YILDIR HERGÜN ÖLÜYORUZ"

Ağabey Şahin Aslan, kaybolan kardeşinin 4 gün sonra bulunmasına rağmen kendilerine 9 yıl haber verilmesinde ihmal olduğunu ileri sürerek, "Ben hastaneden sakat sakat çıkıp yetkililere giderek 2 gün sonra kardeşimin kayıp olduğunu söyledim. Telefon numaramı, adresimi her şeyimi bıraktım. Ancak kardeşim kaybolduktan 4 gün sonra öldürülmüş halde bulunuyor, bize haber verilmiyor. Yüzü tanınmaz halde olduğu için otopside yaşı 30-35 denmiş nasıl böyle bir hata yapılıyor anlamıyorum. 9 yıl sonra 7 kişide yakalanan silahın kardeşimi öldüren silah olduğu ortaya çıkıyor o zaman bizi buluyorlar. Bu nasıl bir adalet biz 9 yıldır hergün ölüyoruz. Ben zaten öldüğünü biliyordum ama cesedi görmeyince bir umut bekliyorduk. Benim babam öldü annem 3. kez evlat acısı çekiyor. Ben 3. kez kardeş acısı çekiyorum. İhmali olanlardan mutlaka davacı olacağım" dedi.

Aslan ailesinden Nevzat Aslan'ın yanı sıra ağabeyi Mehmet Aslan (21), 8 Ocak 2001 tarihinde kuyumcu dükkanında eşi Gülten Aslan tarafından öldürüldü. Bu acının ardından ise kardeşlerden Şerif Aslan da DSİ sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti. 6 kardeş olan Aslan ailesinde geriye 3 kardeş kaldı.

Aile 9 yıl önce hayatını kaybeden oğulları için yeni taziye çadırı kurdu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Şahin Aslan Seyhan Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title