Haberler

Kayıp Çobanı Afad Ekipleri Buldu

Kırklareli'nin Vize ilçesinde küçükbaş hayvan otlatmak için çıktığı merada kaybolan çobanı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri 40 saatlik arama çalışmasıyla buldu.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde küçükbaş hayvan otlatmak için çıktığı merada kaybolan çobanı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri 40 saatlik arama çalışmasıyla buldu.

Alınan bilgiye göre, Akıncılar köyünde, çobanlık yapan İbrahim Çaylak, 110 küçükbaş hayvanı otlatmak üzere meraya çıktı. Çaylak'tan bir süre haber alamayan yakınları, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen AFAD ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede arama çalışması başlattı. Çaylak, AFAD ekiplerinin yaklaşık 40 saat süren araması sonucu Topçuköy'de küçükbaş hayvanlarıyla bulundu.

Vize Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Çaylak, havanın kararmasıyla yolu kaybettiğini ve merada uyuyarak geceyi geçirdiğini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Akıncılar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title