Haberler

Sınır Hattında Kaybolan Türk Askeri, IŞİD'e Ait Hastanede

Güncelleme:

Kilis'te sınır hattında çatışma sonrası kaybolan askerin hayatta olduğu ve ayağından yaralandığı için IŞİD'e ait bir hastanede tedavi gördüğü bilgisine ulaşıldı.

Türkiye- Suriye sınırında IŞİD'le bağlantılı kaçakçılarla çıkan çatışmada kaybolan ve bu örgütün elinde olduğu anlaşılan Türk askerinin hayatta olduğu bilgisi geldi.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Kilis'te, sınır hattında çatışma sonrası kaybolan ve IŞİD'in elinde olduğu bilgisi alınan askerin bulunması için bütün imkanlar seferber edildi. Kaçırılan kişinin de Sefer T. isimli er olduğu öğrenildi. Askerin sağ olarak kurtarılması için MİT'in de devrede olduğu ve bölgede yerel kaynaklar üzerinden girişimlerin yapıldığı bildirildi.

IŞİD'E AİT HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR

Güvenlik kaynakları, kaçırılan Sefer T.'nin ayağından yaralı olduğunu ve Halep yakınlarında IŞİD'e ait bir hastanede tedavisinin yapıldığına dair istihbarat alındığını söylediler. Aynı kaynaklar, IŞİD'in, askeri kontrolü altında tuttuğu Musul kentine götürme planı olduğuna dair istihbarat alındığını, ancak bunun tam olarak teyit edilemediğini belirttiler.

IŞİD'LE TAKAS PAZARLIĞI YOK

Bölgedeki askeri kaynaklar da, kayıp askerin Musul'a götürüldüğüne dair bir bilgiye henüz ulaşılamadığını söylediler. Yetkililer, askerin sağ olarak kurtarılması için girişimlerin devam ettiğini, IŞİD'le bir takas pazarlığının olmadığını kaydettiler. IŞİD'le bağlantılı bazı sosyal medya hesaplarında ise örgütün, ellerindeki askerin serbest bırakılması için Türkiye'den IŞİD'le mücadele koalisyonunundan çıkmasını istediğine dair beyanların yer alması dikkat çekti.

IŞİD bağlantılı kaçakçılar ile Kilis'in Merkez Yavuzlu köyü sınırındaki Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı'na bağlı devriye görevi yapan askerler arasında geçen salı günü çatışma çıkmıştı. Bu çatışmada Er Yusuf Beylam şehit olurken, Sefer T. isimli erin ise kaybolduğu anlaşılmıştı. Sefer T.'nin daha sonra IŞİD tarafından kaçırıldığı ortaya çıkmıştı. Olaydan sonra sınırda konuşlu Türk tankları IŞİD'e ait Suriye'deki mevzilere top atışı yapmıştı. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Musul Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title