Haberler

Kayıp Alman, 15 Saat Sonra Helikopterle Kurtarıldı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde dağda kaybolan Alman turist 35 yaşındaki Tim Michael Klein, 15 saat sonra helikopterle kurtarıldı.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde dağda kaybolan Alman turist 35 yaşındaki Tim Michael Klein, 15 saat sonra helikopterle kurtarıldı.

Tarihi Likya Yolu'nun Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan ile Kemer'e bağlı Olimpos arasındaki etabında, dün 1 Türk ve 1 Alman arkadaşıyla doğa yürüyüşüne çıkan Tim Michael Klein, geride kalınca arkadaşlarını kaybetti. Yönünü şaşıran Alman turist, yolun sol tarafındaki kayalık bölüme ilerledi. Önüne çıkan uçurumlardan inemeyen ve geri dönemeyen Klein, saat 16.00 sıralarında cep telefonuyla 112'yi arayarak kaybolduğu ve ayağının da incindiği ihbarında bulundu.

İhbar üzerine Kumluca İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Adrasan Jandarma Asayiş Karakolu ekipleriyle Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri arama çalışması başlattı. Bir süre devam eden aramalardan sonuç elde edilemeyince Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya ekibinden yardım istendi. Sabah gün aydınlandıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteriyle arama çalışmasına başlandı.

HELİKOPTER HAVADA ASILI KALDI

Cep telefonuyla irtibat kurulan Tim Michael Klein'in, Kumluca'ya bağlı Yazır Mahallesi Olimpos mevkii Musa Dağı yakınlarında olduğu tespit edildi. 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Havacılık Şube Müdürü Cihangir Gül, pilot başkomiser İsmail Mert, teknisyen polis memuru Ömer Yıldırım, AKUT ekip lideri Yılmaz Sevgül ve Altan Uğurlu ile İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Asayiş Şube Müdürü Yarbay sezai Yıldırım'ın bulunduğu helikopter, turistin bulunduğu noktaya ulaştı. Helikopterin yükünün hafifletilmesi için 2 personel sahilde bir noktaya bırakılarak, tekrar aynı noktaya dönüldü. Saat 07.00 sıralarında turistin bulunduğu noktaya inen helikopter havada askıda olduğu sırada Alman turist içeri alındı. Vücudunda yırtık ve çizikler bulunan Tim Michael Klein, Olimpos sahiline indirildi. Buradan jandarma ve AFAD ekiplerinin aldığı Klein, kontrol için hastaneye götürüldü.

Kayıp ihbarında bulunduktan yaklaşık 15 saat sonra bulunan Klein, ekiplere teşekkür etti. - Kumlucaantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Olimpos Antalya Kumluca Likya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title